Deze opleiding brengt uitvoerende medewerkers op een loon- en salarisadministratie de noodzakelijke basiskennis bij op het gebied van arbeidsrecht, loonheffing en sociale verzekeringen, zowel theoretisch als praktisch. Daarnaast biedt de opleiding belangstellenden voor het vakgebied van loon en salarisadministratie de mogelijkheid om zich te oriënteren. De opleiding kan worden beschouwd als een eindopleiding, maar ook als opstap naar de opleiding Praktijkdiploma Loonadministratie PDL.

Salarisadministratie? Een vak waarin altijd werk is, getuige de vele vacatures voor (assistent)loonadministrateur. Een boeiend en afwisselend vak, waarin regelmatig wat wijzigt. Niet alleen in het personeelsbestand of in de hoogte en samenstelling van salarissen, maar ook op het terrein van wet- en regelgeving. Never a dull moment!

Het Associatiediploma Basiskennis Loonadministratie (BKL®) is bestemd voor de startende salarisadministrateur of assistent op de afdeling loonadministratie. Ook als u regelmatig samenwerkt met de salarisadministratie, biedt dit diploma waardevolle achtergrondinformatie.

De cursus in het kort

Inhoud
  • Loonheffingen
  • Arbeidsrecht en sociale zekerheid
Start: 11 september 2018
Duur: 10 avondlessen van 2,5 uur (+ 15 minuten pauze)
Studiebelasting: 3 à 4 uren per week

Kosten
De kosten voor deze cursus bedragen € 455,-  (excl. examengeld). Kosten voor het lesmateriaal bedragen € 65,- .

A.    Loonheffingen 

  • Loonadministratie
  • Loonbelastingtabellen
  • Loonaangifte

Ook zaken zoals werkkostenregeling, loonheffing en voorlopige aanslag inkomstenbelasting komen aan bod.

B.    Arbeidsrecht en sociale zekerheid  

  • CAO-regelgeving
  • Sociale zekerheid
  • Arbeidsongeschiktheid
  • Werkloosheid

Diploma/certificaat

De examens worden afgenomen door de Nederlandse Associatie voor Examinering op diverse examenlocaties in Nederland. Inschrijving voor eigen rekening en verantwoordelijkheid. Meer info over de centrale examens op www.associatie.nl

Naast de reguliere diploma’s, die allemaal aansluiten op de vraag uit het bedrijfsleven, biedt de Associatie ook een specialisatie op concreet bestaande functies. Dit zijn de zogenaamde functiegerichte diploma’s. 
Voor tarieven en overige informatie verwijzen wij u naar:www.associatie.nl/nl/examenproducten

Verder groeien?

Samen met Personeel, Organisatie & Communicatie niveau 3 geeft BKL® recht op het Associatiediploma Medewerker Personeelszaken (MPZ®).

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.