U wilt zich graag verdiepen in het programmeren voor kinderen in de leeftijd van het primair onderwijs. Basisscholen en kindercentra hebben moeite om de lessen programmeren in te vullen.
Door het volgen van deze cursus verhoogt u uw kansen op de arbeidsmarkt. U verzorgt workshops c.q. lessen programmeren op basisscholen en/of kindercentra. 

Doel:
U geeft training aan teams, ondersteunt teams en/of voert lesactiviteiten uit ten aanzien van het programmeren voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar. U geeft instructie, uitleg en/of toelichting en/of demonstreert de betreffende software en/of bijbehorende apparatuur. U gebruikt daarbij onderwijsleermiddelen en u let op juist gebruik en veiligheid. U begeleidt individuele kinderen dan wel (werk)groepen bij leeractiviteiten ten aanzien van het programmeren voor kinderen. Bij eventuele storingen in software of apparatuur lost u deze op of laat dit doen.

  • U analyseert de (leer)vraag van kinderen of teams met betrekking tot programmeren.
  • U leert bronnen raadplegen, zoeken naar passende oplossingen en u verdiept zich in bijv. de programmeertaal.
  • U stelt workshops, lessen en projecten met betrekking tot het programmeren samen, plant de activiteiten en organiseert de benodigde materialen.

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.