Kom eens langs

Het is belangrijk dat jij het straks naar je zin hebt op school. Niet alleen de juiste opleidingskeuze speelt daarbij een grote rol maar ook de sfeer op je opleiding. Je bent vast nieuwsgierig naar de lessen, het schoolgebouw en onze docenten. We nodigen je graag uit om eens langs te komen! Ontdek welke opleiding bij jou past, loop een dagje mee en vraag onze studenten alles wat jij wilt weten. 

Kijk onderaan deze pagina voor een overzicht van de eerstvolgende activiteiten.

Open dag

Tijdens onze open dagen kun je kennismaken met alle opleidingen die wij bieden. Onze studenten en docenten geven je graag meer informatie. Alle gebouwen van het Summa College zijn tijdens de open dagen geopend. Je kunt een kijkje nemen in de lokalen en praktijkruimtes. De eerstvolgende open dag is op zondag 20 januari 2019 van 10.00 tot 15.00 uur.

Wegwijsdagen

Met een wegwijsdag kun je je breed oriënteren. Onze opleidingen zijn ingedeeld in 8 richtingen. Wil je weten wat de mogelijkheden zijn binnen het gebied dat jij interessant vindt? Of weet je nog niet zo goed wat je wilt of wat bij jou past? Meld je dan aan voor een wegwijsdag. Ontdek de beroepen die bij een richting horen, welke eigenschappen je daarvoor nodig hebt en de opleidingen die je kunt volgen. Naast aandacht voor kansen op werk krijg je ook uitleg over vervolgopleidingen.

Als je vervolgens weet voor welke opleiding je kiest, kun je daar een meeloopdag volgen. Een wegwijsdag duurt een dagdeel; een ochtend of middag.

Er zijn dit schooljaar verschillende wegwijsdagen. Deze vinden plaats in maart 2019. Bekijk hier onze agenda met wegwijsdagen. Je kunt je online aanmelden voor een wegwijsdag.

Meeloopdagen

Kijk je graag eens een dagje mee bij een opleiding? Meld je dan aan voor een meeloopdag. Een meeloopdag is bedoeld om je verder te verdiepen in een opleiding. Je komt meer te weten over de opleiding, de school en de lessen die je krijgt.  Een meeloopdag duurt een dagdeel; een ochtend of middag. Je mag je voor maximaal 3 meeloopdagen aanmelden. Handig als je nog twijfelt tussen verschillende opleidingen.

Aanmelden voor een meeloopdag kan als je in het tweede, derde of vierde jaar van het voortgezet onderwijs zit. Ook als je al op het mbo zit ben je welkom, bijvoorbeeld als je wilt overstappen naar een andere opleiding. Staat de meeloopdag van jouw keuze er niet bij? Neem dan contact op met het Infopunt.

Voorlichting voor ouders

Wij organiseren voorlichtingsavonden voor ouders die hun kind goed willen begeleiden bij het maken van een studiekeuze. Deze avonden zijn op:

Informatieavond

Deze avond is bedoeld voor leerlingen die in september een mbo-opleiding willen volgen en zich nog niet hebben aangemeld. Dit zijn met name leerlingen van 4 vmbo of havo. Let op: deze avond is een informatiemarkt op één locatie. Je kunt er geen lokalen en praktijkruimtes bekijken. Deze avond is niet geschikt voor tweede- of derdejaars leerlingen van het vmbo. Alléén de opleidingen waarvoor je je nog kunt aanmelden zijn aanwezig.

De informatieavond wordt gehouden op donderdag 4 april 2019 van 18.30 - 21.00 uur.

Vraag 't het Infopunt

Het Infopunt op Sterrenlaan 10 is tijdens kantooruren geopend voor al je vragen over opleidingen en cursussen. Stel jouw vraag via onze livechat, stuur een e-mail of maak een afspraak om langs te komen. Het Infopunt is bereikbaar via 040 269 44 44.

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.