Pers

De afdeling Marketing & Communicatie is journalisten graag van dienst. Neem voor persvragen contact op met: 

Hub Dohmen
Woordvoerder 
Telefoon: 06 18 56 56 78

Elise van Rijsoort
Hoofd Marketing & Communicatie
Telefoon: 06 31 77 03 11

Summa updates

Yes! 16 gouden schalen van De gezonde schoolkantine

Het Summa College is het eerste mbo dat maar liefst 16 gouden schalen van het Voedingscentrum in ontvangst mag nemen volgens de vernieuwde richtlijnen van 2021! 

Met de sinds januari aangescherpte richtlijnen van het Voedingscentrum is de lat voor het goud nog wat hoger gelegd. Dankzij een mooie samenwerking tussen het Summa College, het Voedingscentrum en Markies Catering is het gelukt deze lat vast te grijpen. En dat in tijden van corona!

Voor de 80% ‘gezondere keuzes’ waaraan moest worden voldaan, zijn seizoenproducten en vers fruit toegevoegd aan het assortiment in de kantines. Met de start van het nieuwe schooljaar verschijnt de soep – een gewild product binnen de Summamuren – weer op het menu. Ook zijn er binnenkort fairtradeproducten te vinden.

Nooit meer snacken of snoepen?

Het vernieuwde kantine-assortiment is heel divers. Van baguettes, panini’s en volkorentosti’s tot en met salades, fruit en yoghurt. En zelfs mogelijkheden voor een combideal. Betekenen deze veranderingen nooit meer snacken of snoepen? Nee hoor, want we hebben de 20% ‘ongezonder lekkers’ nog. Daaronder vallen onder meer worstenbroodjes, appelflappen, suikerwafels, focaccia’s en candybars. Daarbij is er een snack van de dag. Ga het ontdekken in de kantines en denk aan je gezondheid – dat doet Summa ook!

Om deze video te kunnen bekijken moet je marketingcookies accepteren. Pas je cookievoorkeuren aan

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.