Pers

De afdeling Marketing & Communicatie is journalisten graag van dienst. Neem voor persvragen contact op met: 

Hub Dohmen
Woordvoerder 
Telefoon: 06 18 56 56 78

Merijn van Merrienboer
Telefoon: 06 43 48 61 69

Summa updates

Bereikbaarheid Brainport Industries Campus

Door verschillende wegwerkzaamheden is de BIC minder goed bereikbaar. In de periode van 29 augustus tot 9 oktober 2022 heeft dit consequenties voor de route en reistijd.

Openbaar Vervoer

Er gelden enkele wijzigingen voor de bussen die naar BIC rijden. Van buslijnen 10 en 400 stopt alleen buslijn 10 nog bij halte LandsardBIC en zal volgens aangepaste diensttijden rijden.

Kijk hier voor de actuele vertrektijden van Hermes

Buslijn 10 stopt bij de bestaande halte LandsardBIC. Daar wacht de bus om terug te keren naar Eindhoven Station. Lijn 10 rijdt dus niet verder naar Eindhoven Airport. Belangrijk om te weten is dat lijn 10 tijdens kantoor / schooltijden maar 1-2 keer per uur rijdt in de periode van de werkzaamheden. Deze bus rijdt alleen van maandag tot en met vrijdag.

Airport Shuttle lijn 400 rijdt in de periode van de werkzaamheden niet langs de halte Landsard/BIC. De laatste halte van lijn 400 is Eindhoven Airport, vanaf daar is het ongeveer 10 minuten lopen naar de BIC.

Houd er rekening mee dat de reis mogelijk meer tijd kost. Bereid je reis goed voor. Gebruik https://www.hermes.nl/nl of https://www.bravo.info/ voor de actuele dienstregeling. 

Met de auto

Kom je in de periode van de werkzaamheden met de auto naar de BIC? Volg dan de aanwijzingen op de (gele)verkeersboorden langs de weg. Meer informatie vind je op  RWSverkeersinfo.nl.

Veelgestelde vragen

Waar kan ik de actuele tijden voor het OV vinden? Wat zijn de beste alternatieven voor het OV?
 • Kom je uit de omgeving van Eindhoven dan is de (elektrische) fiets of (elektrische)scooter een goed alternatief. Verder kent Eindhoven een veelvoud aan deelscooters en deelfietsen die je kunt huren. Aanbieders zijn GO Sharing, TIER en Felyx.
Waar stopt buslijn 400?
 • Lijn 400 stopt gedurende de periode van de werkzaamheden (29 augustus - 9 oktober 2022) niet bij de halte BIC. De bus stopt wel bij Eindhoven Airport.
Hoe lang duren de wegwerkzaamheden?
 • De werkzaamheden duren één maand en acht dagen. In de periode van 29 augustus tot en met 9 oktober 2022.
Waar wordt aan gewerkt?
 • De gemeente Eindhoven is bezig met de aanleg van een tunnel onder de A2/N2. Deze tunnel verbetert de bereikbaarheid van Brainport Industries Campus (BIC) en Eindhoven Airport. Voor meer informatie kun je terecht op de website van de gemeente Eindhoven.
Wat als ik te laat kom door de aanpassing van de bustijden?
 • Je bent zelf verantwoordelijk voor de planning van je reis en de aankomst op school. Houd dus goed rekening met de aangepaste dienstregeling en pas daarop je vertrektijd aan.
Waar kan ik parkeren als ik met de auto kom?
 • Parkeren kan in de parkeergarage van BIC. Tarieven zijn:
  • € 1,20 per 60 minuten
  • € 8,00 per dag (1e en 2e dag)
  • € 50.00 per dag (vanaf 3e dag)

Waar kan ik mijn busje parkeren?

In de periode vanaf 29 augustus tot 10 oktober 2022 gaat een tijdelijke busroute over het terrein van de Brainport Industries Campus rijden. Hierdoor is er een tijdelijke andere parkeerplaats voor de verhoogde voertuigen (hoger dan 2.1 meter) die niet in de parkeergarage passen. In deze pdf lees je waar je kunt parkeren en welke regels er gelden. 

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.