De mbo sociaal werker maakt contact

Dinsdag 30 maart 2021 organiseerde de opleiding Sociaal Werk van het Summa College het congres 'De mbo sociaal werker maakt contact'. Hiermee willen we bijdragen aan breed draagvlak en ruimte voor de mbo sociaal werker in het sociaal domein.

We kijken terug op een geslaagd online congres waarin we met alle aanwezigen de mbo sociaal werker in de spotlight hebben gezet.

Het event terugkijken kan hier!

De juiste mix

Tijdens het congres werd het pamflet ‘Benut het potentieel van de mbo sociaal werker’ gericht aan en onderschreven door Sociaal Werk Nederland en het Arbeidsmarktplatform Sociaal Werk. Het pamflet vraagt aandacht voor de juiste mix van professionals in het veld. Waar hoger opgeleiden nodig zijn voor bijvoorbeeld intensieve persoonlijke begeleiding en schuldenaanpak, spreekt de mbo sociaal werker de taal van de straat en staat die in rechtstreeks contact met de mensen waar het om draait. 

Landelijke activiteiten

Om de aandacht op de kracht van de mbo sociaal werker vast te houden delen we komende tijd via deze pagina en andere sociale media alle filmpjes van onze ambassadeurs die tijdens het congres getoond zijn én nog een splinternieuw filmpje. Naast dat we regionaal aandacht vragen voor de kracht van de mbo sociaal werker, gebeurt er ook landelijk van alles. Zoals de kick-off van de Actieagenda van de mbo sociaal werker en het symposium van Spoor 22 op 18 mei aanstaande.

Bekijk de aftermovie

 

We bedanken alle aanwezige sociaal werkers, managers, beleidsmakers, bestuurders en mbo-studenten sociaal werk voor hun bijdrage aan het congres.

Een speciaal woord van dank aan: Laurent de Vries (voorzitter CvB Summa College), Andries Baart, Edwin Luttik, senior beleidsadviseur bij Sociaal Werk Nederland en voorzitter van het Arbeidsmarktplatform Sociaal Werk, Mees Panken en Maartje van Gogh van Springplank 040, Savana Chamman en Wendy Boeijen van het project Jeugdzorg op de juiste plek en Marcel van Eck (sociaal werker van het jaar 2020). 


Karima Alibrizi: "Eerst luisteren en dan pas met adviezen komen of vragen stellen."

Anass Aabakrimi: "Ik krijg een glimlach als ik tijdens de begeleiding iemand zie groeien."

Jaimy Steinbach: "Kijken naar de ervaring en talenten die ze hebben."

Salma Baylal: "Bijstaan van degenen die het niet zelf kunnen"

Calvin Smit: "Ze hebben allemaal een hart van goud"

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.