De meest waardevolle lessen. Binnen én buiten het lokaal.

Denk jij wel eens 'dat had ik eerder moeten weten' of 'dit moet iedereen weten'? In de podcast Lessen van goud praat Rosita met mensen die ergens in hun leven op hun bek gingen en daar een les uit hebben geleerd.Lessen van Goud #30

Don't be a dick - Johan


Kan jij jezelf blijven aan jezelf en tegelijkertijd met iedereen samenwerken? En als iets niet lukt, ben je dan hard voor jezelf? In deze aflevering deelt Johan van Stratum, succesvol bassist en teamleider, zijn persoonlijke ervaringen binnen én buiten de muziekindustrie.

Ontdek hoe hij tot het besef kwam dat grootsheid niet alleen afhangt van muzikaal talent, maar veel meer nog van je sociale -en reflectieve skills.

Een boeiend gesprek over de metal-muziekindustrie, omgang met anderen en de durf om naar jezelf te kijken.

Jingle by: @tycharry_ @jacobi.mika en @evavlottes

Luister de podcast op Spotify of klik op de video hiernaast om te vodcast te kijken op Youtube.Lessen van Goud #29

Kies voor jezelf - Merijn


Hetero, bi, queer, trans, inter, non-binair, ... Hoe is het om jezelf altijd te moeten verdedigen of te moeten verantwoorden wie je bent? Of om jezelf niet man of vrouw te voelen? In deze aflevering deelt Merijn openhartig zijn  ervaringen van zichzelf zijn in een wereld die soms moeite heeft om te gaan met diversiteit. Ontdek hoe het opkomen voor je identiteit zowel uitdagend als verrijkend kan zijn.

In deze aflevering, met in het publiek trainers, docenten en studenten, is de uitnodiging om de persoon te leren zien, voorbij labels en vooroordelen. Wil jij meer informatie over genderdiversiteit en/of het bespreekbaar maken ervan: gsanetwerk.nl, coc.nl, iedereenisanders.nl

Luister de podcast op Spotify of klik op de video hiernaast om te vodcast te kijken op Youtube.


Lessen van Goud #28

Dansen in de regen - Bbl studenten Maatschappelijke zorg


Kan je blijven lachen, ongeacht wat het leven op je pad brengt? Mijke bewijst dat het mogelijk is. Zelfs na een bijna doodervaring en de ingrijpende gevolgen van een hersenbloeding, vocht ze voor wat ze nog kon terugwinnen en kwam ze terug bij zichzelf.

In deze aflevering met studenten bbl Maatschappelijke zorg, het verhaal van veerkracht, herstel en de kracht van een glimlach te midden van de meest uitdagende momenten. 

Luister de podcast op Spotify of klik op de video hiernaast om te vodcast te kijken op Youtube.

 Lessen van goud playlists

Op deze pagina zie en hoor je de laatste drie podcasts, wil je oudere afleveringen beluisteren of bekijken? Dan kan op:

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Summa College - Hulp bij studiekeuze