Kapper of combinatieopleiding Nail- & Hairtechnician (bol)

Leer de brede basis van het kappersvak

adviseren
communicatief - sociaal
klantvriendelijk
nauwkeurig
Als kapper zorg jij dat mensen zich goed voelen met een mooi kapsel. Jij weet hoe je je klanten tevreden de deur uit laat gaat. Je kunt ook meer leren over nagelstyling.
Play
Play
Play
Als je haar maar goed zit. Het is niet zomaar een gezegde. Mensen voelen zich vaak beter als hun haar zit zoals zij willen. Als kapper zorg jij daarvoor. Jij weet hoe je je klanten tevreden de deur uit laat gaat. Je luistert goed naar wat je klant wil en speelt daarop in. Ook geef je advies over haarverzorging en producten.

Op school leer je alle basisvaardigheden van het kappersvak: klantontvangst, wassen, knippen, verven en föhnen. We besteden ook aandacht aan je eigen verzorging; je bent immers het visitekaartje van je kapperszaak. Ook is het belangrijk dat je aanvoelt of mensen gezellig met je willen praten. Tijdens zo’n praatje blijf je uiteraard haarscherp gefocust op dat hippe, stoere, opvallende of chique kapsel dat bij de klant past.

Kapper of combinatieopleiding Nail- & Hair Technician
Vind jij het leuk om met haar én nagels bezig te zijn? Er is de mogelijkheid om de combinatieopleiding Nail- & Hairtechnician te volgen. 50% van de lessen gaan dan over je werk als nailtechnician en de andere 50% als hairtechnician. Na je aanmelding voor de opleiding Kapper bepalen wij samen tijdens je kennismaking welke route je gaat olgen: de opleiding tot kapper of de combinatieopleiding Nail- & Hairtechnician.

Vragen

Als kapper ga je in een kapsalon werken. Dit kan ook een gespecialiseerd bedrijf. Een dameskapper, herenkapper of trendy kapper bijvoorbeeld. Je kunt ook verder leren met de niveau 3 opleiding Haarstylist

Je gaat 4 dagen per week naar school en loopt 1 dag per week stage.

Gepersonaliseerd leren
We gaan altijd met je in gesprek om te bepalen hoe jouw leertraject eruit gaat zien. Je kunt daardoor de opleiding in één tot twee jaar afronden.

Je kiest bij je studie één of meerdere keuzevakken (ook wel keuzedelen genoemd) om je te specialiseren of juist breder te worden opgeleid. Bijvoorbeeld Engels, Klantcontact en Verkoop, Visagie of Nagelstyling. Tijdens je opleiding krijg je meer informatie over de keuzevakken die jij kunt volgen. Je sluit elk keuzevak af met een examen. Lees meer over keuzevakken.

Dit is een opleiding met een beperkt aantal plaatsen. Het is belangrijk dat je je tijdig aanmeldt. Hierdoor heb je meer kans op een plaats bij de opleiding, mits je aan de toelatingseisen voldoet. Het is verstandig om je ook aan te melden voor een andere opleiding die bij je past.

Studie in cijfers geeft duidelijke informatie over deze opleiding en de kansen op de arbeidsmarkt. Wil je meer weten over deze cijfers? Bekijk dan deze uitleg (pdf).

Om te worden toegelaten tot een niveau 2 basisberoepsopleiding heb je nodig: 

  • diploma vmbo basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg of;
  • diploma lbo, vbo of mavo of;
  • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo of;
  • diploma mbo entreeopleiding (niveau 1) of;
  • ander door de overheid erkend diploma of bewijsstuk.

Je wordt uitgenodigd voor een kennismakingsbijeenkomst waar je de school leert kennen en we kijken of deze opleiding bij je past. Ook bepalen we samen welke route je gaat volgen: de opleiding tot kapper of de combinatieopleiding Nail- & Hair Technician.

Docenten weten hoe het eraan toegaat op school. Stel je vragen gemakkelijk via onderstaande contactgegevens aan onze docenten:

WhatsApp
Haarverzorging: docent Ronny van de Sande

E-mail
Haarverzorging: docent Ronny van de Sande

Instagram
DM naar @summabeautyandlifestyle

Ook is het mogelijk om een meeloopdag, rondleiding of open dag te bezoeken. Alle activiteiten vind je in onze agenda.

Het wettelijk vastgestelde lesgeld voor schooljaar 2023-2024 bedraagt 1.357 euro. Check DUO.nl voor mogelijke studiefinanciering.

Kijk voor een inschatting van de overige kosten voor deze opleiding op de website van Studers. Ieder jaar worden daar uiterlijk 1 juli alle schoolkosten bekendgemaakt voor het daarop volgende schooljaar. Voor het daadwerkelijk bestellen moet je inloggen met je Summa-account.

Laptop

Bij veel opleidingen kun je als student niet zonder computer. Kijk in het overzicht of dit voor jouw opleiding geldt en download de juiste specificaties.

Overige onderwijsbenodigdheden

Naast boeken en digitaal lesmateriaal zijn er overige onderwijsbenodigdheden voor persoonlijk gebruik nodig/gewenst voor het volgen van deze opleiding. Lees er hier meer over.

Bekijk ook eens deze opleidingen

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzetest of ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Summa College - Hulp bij studiekeuze