Oog voor passende zorg

samenwerken zelfstandig mensen helpen mensen verzorgen huishoudelijk werk werken met mensen met een beperking zorgen voor anderen onregelmatig werken voor jezelf opkomen makkelijk contact leggen betrokken bij anderen werken met ouderen

Je wilt mensen begeleiden met psychische of psychiatrische ziektebeelden, stoornissen of een verslaving. Daarom kies je deze richting binnen de opleiding Maatschappelijke zorg (niveau 4). Je begeleidt straks mensen bij het zelfstandig wonen, bij hun dagbesteding en bij het invullen van hun vrije tijd. Je ondersteunt bij hun ontwikkeling en zorgt dat ze zo zelfstandig mogelijk kunnen leven. Dat doe je binnen de geestelijke gezondheidszorg (GGZ).

Tijdens de opleiding leer je hoe je op een professionele manier omgaat en samenwerkt met cliënten, familieleden en collega’s. Je bekijkt steeds wat de behoefte en de vraag van de cliënt is, zodat die de regie over zijn eigen leven behoudt. Je bent dus flexibel en werkt op onregelmatige tijden. Daarmee begin je al tijdens deze opleiding.

Je start met het basisdeel van de opleiding Maatschappelijke zorg op niveau 4 en aan het einde van het tweede jaar maak je de keuze voor je uitstroomrichting, bijvoorbeeld Agogisch medewerker GGZ. Kies bij het aanmelden daarom voor 'Maatschappelijke zorg niveau 4'.

Na deze opleiding kun je aan het werk als persoonlijk begeleider bij een instelling die ondersteuning en begeleiding biedt bij wonen, dagbesteding en vrije tijd. Verder leren kan ook. Je volgt dan een hbo-opleiding, zoals Sociale studies, Pedagogiek of Creatieve therapie.

Updates

Organiseer een festival voor je doelgroep

Een festival organiseren voor mensen met een verstandelijke beperking en (dementerende) ouderen?

  • Nieuws