Jij zit graag met je handen in het haar!

afwisselend werk collega’s begeleiden creatief bezig zijn föhnen haar knippen met mensen omgaan mode permanenten trends verven verzorging watergolven

In een kapsalon voel jij je als een vis in het water. Elke klant die de deur van de salon opent, zie je als een nieuwe uitdaging. Je voert een haar- en hoofdhuiddiagnose uit en adviseert de klant over een nieuw kapsel. Daarvoor kijk je naar gezichtsvormen, karakter en kleuren. En naar trends en nieuwe technieken. Ook adviseer je over haarverzorging en producten. Samen met je collega’s zorg je voor een gezellige sfeer. Daarbij voel je haarfijn aan of je klant een praatje met je wil maken.

Op school leer je de fijne kneepjes van het kappersvak: knippen, snijden, föhnen, stylen, permanenten, watergolven en verven. Je leert dat een andere haarkleur een enorm verschil kan maken, maar ook dat sommige mensen allergisch zijn voor haarverf en kleurspoelingen. Daar let je op bij je advies. Ook leer om goed samen te werken en je collega’s aan te sturen.

Om deze video te kunnen bekijken moet je marketingcookies accepteren. Pas je cookievoorkeuren aan

Visagiewedstrijd 'sweet candy'

Eerstejaars Allround kappers gingen flink los tijdens de visagiewedstrijd met als thema ‘sweet candy’.

  • Nieuws

Als kapper ga je in een kapsalon werken. Dit kan ook een gespecialiseerd bedrijf zijn. Een dameskapper, herenkapper of trendy kapper bijvoorbeeld. Je kunt ook verder leren met de niveau 4 opleiding Salonmanager


Hulp bij studiekeuze

Het Infopunt staat tijdens kantooruren klaar voor al jouw vragen over opleidingen en cursussen. Stel jouw vraag via onze livechat of stuur een e-mail.

E-mail sturen

040 269 44 44 

06 28 94 84 11

Beschikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 16.30 uur.

 

Algemene vraag?

040 269 40 00

 

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.