Kleren maken de man. En jij maakt de kleren!

tekenen creatief bezig zijn mensen aansturen afwisselend werk mode kleding stoffen handwerk naaien patronen

Mode is helemaal jouw ding. Je wordt vrolijk van chique, moderne of opvallende outfits. En als allround medewerker mode/maatkleding maak je ze zelf.

Je ontwikkelt een kledingstuk, tekent de technische tekening en maakt daar een patroon van. Aan de hand hiervan maak je bijvoorbeeld die perfect afgewerkte broek, jas, bloes of jurk. De naaimachine is daarbij je belangrijkste hulpmiddel. Op verzoek van de klant ben je ook in staat kleding en patronen aan te passen.

Op school leer je patroontekenen, naai- en perstechnieken en leer je werken met verschillende soorten stoffen. Ook aan de afwerking van een kledingstuk besteden we veel aandacht. We vinden het belangrijk dat je kritisch op je werk bent; de klant is tenslotte koning en die moet tevreden zijn. Je leert ook om een goede planning te maken en om collega’s aan te sturen. Ook krijg je les in commercie en financiën. 

“Ik heb een blouse gemaakt die ik graag draag”

Vera Smeets

Student Allround medewerker mode/maatkleding

Lees meer

Als allround medewerker mode/maatkleding werk je in een bedrijf dat kleding maakt, repareert of verandert. Bijvoorbeeld in een naaiatelier, confectiebedrijf of (groot)winkelbedrijf. Je kunt ook doorleren aan de niveau 4 opleiding Specialist mode/maatkleding

Updates

Noah Strijbos Nederlands kampioen modeontwerpen

Noah Strijbos is Nederlands kampioen! De studente Junior stylist won de wedstrijd 'Mode ontwerper' bij de Skills Heroes. Deze wedstrijd werd op 16, 17 en 18 maart gehouden in de RAI Amsterdam.

  • Nieuws

Docent ontwerpt kleding ambulancepersoneel

Ambulancepersoneel loopt binnenkort in kleding ontworpen door onze docent Karin Slegers.

  • Nieuws