Je houdt van complex sleutelwerk
Als allround technicus voertuigen kun je bijvoorbeeld aan de slag bij een garage voor personenwagens of in de garage van een bedrijf dat eigen voertuigen heeft. Je kunt ook doorstromen naar een niveau 4 opleiding in de voertuigtechniek.
Naast je 4 dagen werk krijg je 1 dag theorielessen en praktijklessen in het praktijkcentrum.
Het wettelijk vastgestelde cursusgeld voor schooljaar 2022-2023 bedraagt 624 euro.
Kijk voor een inschatting van de overige kosten voor deze opleiding op de website van Studers. Ieder jaar worden daar uiterlijk 1 juli alle schoolkosten bekendgemaakt voor het daarop volgende schooljaar. Voor het daadwerkelijk bestellen moet je op de juiste manier inloggen.
Laptop
Bij veel opleidingen kun je als student niet zonder computer. Kijk in het overzicht of dit voor jouw opleiding geldt en download de juiste specificaties.
Je kiest bij je studie één of meerdere keuzevakken (ook wel keuzedelen genoemd) om je te specialiseren of juist breder te worden opgeleid. Bijvoorbeeld ondernemen, leidinggeven, programmeren of een taal. Tijdens je opleiding krijg je meer informatie over de keuzevakken die jij kunt volgen. Je sluit elk keuzevak af met een examen. Lees meer over keuzevakken.
Studie in cijfers geeft duidelijke informatie over deze opleiding en de kansen op de arbeidsmarkt. Wil je meer weten over deze cijfers? Bekijk dan deze uitleg (pdf).
Om te worden toegelaten tot deze opleiding heb je minimaal nodig:
- diploma vmbo kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg of;
- overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo of;
- diploma mbo niveau 2.
- Heb je een diploma Basis technicus voertuigen niveau 2? Dan kun je in het tweede jaar van de bbl-opleiding instromen.
Werk
Ervaring opdoen is een belangrijk onderdeel van jouw opleiding. Een leerwerkplek is bij deze opleiding dan ook noodzakelijk. Dat kan een betaalde baan zijn, maar ook een onbetaalde stage. Lukt het je niet om een goed leerbedrijf te vinden voordat het schooljaar begint, dan start je met de bol-opleiding. Wanneer jij en je docent een bedrijf hebben gevonden, en je voldoende vaardigheden hebt om aan de slag te gaan, stap je alsnog over naar de bbl-opleiding. Dit kan op elk moment tijdens de opleiding.
Kijk voor een overzicht van erkende leerbedrijven en meer informatie over de arbeidsmarkt, stages en beroepen op www.s-bb.nl.
Lees meer op Car Academy Eindhoven.
Jouw studie: Allround technicus voertuigen (bbl)
Tijdens de opleiding Allround technicus voertuigen (Eerste autotechnicus) leer je diagnoses te stellen met behulp van moderne testapparatuur. Onderhoud en reparaties voer je zelfstandig uit. Je leert sleutelen met gereedschap, maar ook werken met verfijnde elektronica en boordcomputers. Terwijl je studeert en meer ervaring krijgt, leer je waarschijnlijk iets nieuws over jezelf: hoe complexer het sleutelwerk, hoe meer voldoening je uit je werk haalt. Ontdek het bij Summa Automotive.
Met jouw passie voor auto's wil jij alle technische geheimen ontdekken. Je houdt van gas geven, ook op de werkvloer. Als automonteur is het hard werken. Je moet snel maar ook zorgvuldig werken en zorgen dat alle voertuigen waaraan je werkt weer veilig op weg kunnen.
Als allround technicus voertuigen ben jij het eerste aanspreekpunt in de werkplaats. Je stuurt je collega's aan en weet klanten precies uit te leggen wat jullie aan het voertuig gedaan hebben. Een mooi vak man.
Car Academy
Bij deze opleiding werk je 4 dagen per week bij een leerwerkbedrijf en ga je 1 dag naar het praktijkcentrum. Je werkt onder andere aan de nieuwste automodellen. Waardevolle praktijkervaring!




“Het sleutelen vind ik veel leuker dan de theorie, maar theorie is natuurlijk wel nuttig”
Alishia van HerkStudent Eerste autotechnicus
Lees meer
“Het sleutelen vind ik veel leuker dan de theorie, maar theorie is natuurlijk wel nuttig”
Door: Alishia van Herk, Student Eerste autotechnicus
“Volgens mijn docenten van het middelbaar onderwijs was ik het eerste meisje met een diploma Metaal/Elektro. Dat ik verder wilde in de techniek, was duidelijk. Het Summa College voelde goed en ik meldde me aan. Ik zit in een rustige klas, waarin ik prima kan leren. Bij Autobedrijf Jo Heemels in Sint Odiliënberg werk ik vier dagen in de week. De eigenaar neemt echt tijd voor mij en legt alles heel rustig uit. Ik leer door alles te doen en fouten te maken. Het sleutelen vind ik veel leuker dan de theorie, maar theorie is natuurlijk wel nuttig. Ik hoop een goede autotechnicus te worden bij een bedrijf dat waardeert wat ik doe.”
Algemene vraag?
040 269 4000Vraag voor de administratie?
Klik hier voor alle contactgegevensZiekmelden?
Klik hier of bel: 040 269 40 90Hulp bij studiekeuze
040 269 44 4406 28 94 84 11E-mail sturenBereikbaar op maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 16:30 uur.
Bezoek op afspraak.
Veelgestelde vragen
- Wanneer is de eerste lesdag voor mijn bbl-opleiding?
- Ik heb me aangemeld voor een bbl-opleiding. Hoe vind ik een leerbedrijf en wie kan mij daarbij helpen?
- Kan ik een opleiding versneld doen?
- Ik wil me aanmelden voor een opleiding. Kan dat en hoe weet ik of er nog plek is?
- Waar kan ik informatie over de start van het schooljaar vinden?
- Wat is de locatie van mijn school?
- Wat betekenen de verschillende niveaus?
- Hoe meld ik me aan voor een mbo-opleiding?
- Kan ik me voor meerdere opleidingen aanmelden?
- Tot wanneer kan ik me aanmelden?
- Hoe meld ik me aan voor een cursus of maatwerkopleiding?
- Wat betekent: vol, wachtlijst of beperkt aantal plaatsen?