Dankzij jouw programmeertalent maakt de CNC-machine een perfect product

techniek overleggen controleren nauwkeurig werken geconcentreerd werken meten productiewerk tekeninglezen machines programmeren met computergestuurde machines werken

Als allround verspaner maak je producten met complexe computergestuurde bewerkingsmachines, ook wel CNC-machines genoemd.

Met deze machines kun je diverse verspanende technieken toepassen op materialen als kunststof, staal, gietijzer en aluminium. Zoals frezen, draaien, slijpen of polijsten. Je werkt aan de hand van een werktekening. Je programmeert de machine met behulp van bijvoorbeeld een CAD/CAM-programma, spant het werkstuk op en laat de machine het werk doen. Na het verspanen meet en controleer je of het product exact aan de eisen op de tekening voldoet. Als allround verspaner denk je ook mee bij nieuwe producties.

Op school leer je op een veilige manier met complexe CNC-machines te werken. Ook krijg je les in CAD/CAM-programmeren. Daarvoor is het belangrijk dat je technisch en ruimtelijk inzicht hebt en abstract kunt denken. 

“Je leert één te worden met je machine”

Ben Smulders

Student allround verspaner

Lees meer

Als allround verspaner kun je bijvoorbeeld aan de slag bij bedrijven in onder meer de staal-, aluminium- of kunststofindustrie. Je kunt je ook verder ontwikkelen aan de mbo-4 opleiding tot Verspaningstechnoloog

Updates

Bol of bbl? Tino ging vol voor bbl

Skills Heroes winnaar Tino vertelt waarom hij bewust voor een bbl-opleiding koos.

  • Blog

Skills finales: medailles in alle kleuren

Zes van onze studenten kwamen terug van de Skills Heroesfinales met een prijs in de tas: twee keer goud, een keer zilver en drie keer brons.

  • Nieuws