Van code maak jij gebruiksvriendelijke applicaties

creatief ondernemend ontwerpen programmeertools gebruiksvriendelijk nieuwe ideeën besturingssystemen werken met computers testen werken onder tijdsdruk software ontwikkelen websites applicaties en apps analyseren ICT-vaardigheden

Bedenken en programmeren van games of websites maken, dat is wat je kunt leren als applicatie- en mediaontwikkelaar. Er is natuurlijk nog veel meer mogelijk en creativiteit komt daarbij van pas.

Je leert alles over applicaties, ontwikkeltechnieken, programmeren en besturingssystemen. Omdat je in opdracht van anderen werkt, moet je goed kunnen luisteren en samenwerken.

De (toekomstige) gebruikers van jouw applicatie zijn erg belangrijk. Jij begrijpt snel wat ze willen en bedenkt en ontwikkelt daarvoor de juiste toepassingen. Dat is soms flink puzzelen. Vaak moet dit ook nog eens snel. Je moet daarom goed weten hoe lang jouw deel van de opdracht duurt en daarover overleggen met je collega's.

Als jij samen met je collega's een programma, app of website goed in elkaar zet, dan is dat natuurlijk kicken. Een goede applicatie is reden voor een feestje!

"Outside-the-box denken"

Vincent van de Crommert

Student Applicatie- en mediaontwikkelaar

Lees meer

Grote bedrijven die veel met computers en informatie werken, hebben vaak een eigen applicatie- en mediaontwikkelaar in dienst. Meestal werk je voor een bedrijf/bureau dat applicaties ontwikkelt voor klanten. Je kunt ook doorstromen naar een hbo-opleiding in de ICT-sector, vaak met een verkorte studieduur.