De nieuwste voertuigen bouwen met je team

aanpakken samenwerken techniek nauwkeurig zelfstandig werken met je handen handig zijn onderdelen monteren werken met gereedschappen ploegendienst houdt van auto's of trucks

Het monteren van alle onderdelen van een voertuig heet assembleren. Je krijgt werktekeningen en instructies en gaat daarmee onderdelen samenstellen, monteren en controleren. Aan de assemblagelijn wordt goed gelet op de kwaliteit van je werk. Foutjes kunnen grote gevolgen hebben. Geen nood, je leert op school om nauwkeurig te werken.

Als assemblagetechnicus heb je een onmisbare functie: je bouwt samen met je collega's de nieuwste voertuigen. Met je team zorg je ervoor dat je technisch perfect werk aflevert. Technisch inzicht en samenwerken zijn dus erg belangrijk. Net als je passie voor auto's, trucks of bussen natuurlijk. 

Je leert van alles over auto’s, bussen en vrachtwagens, van de remblokken tot de radiateur. Jij weet het bovendien als eerste als er een nieuw model aan komt. Telkens als je een van jouw voertuigen op straat tegenkomt, kun je weer trots zijn op je werk!

Als assemblagetechnicus ga je bijvoorbeeld aan de slag bij een assemblagebedrijf in de mobiliteitsbranche of bij een truck-, touringcar- of autofabrikant. Je kunt ook doorstromen naar de niveau 2 opleiding Bedrijfsautotechnicus (i.s.m. Truck Academy).