De nieuwste voertuigen bouwen met je team

aanpakken handig zijn houdt van auto's of trucks nauwkeurig onderdelen monteren ploegendienst samenwerken techniek werken met gereedschappen werken met je handen zelfstandig
Om deze video te kunnen bekijken moet je marketingcookies accepteren. Pas je cookievoorkeuren aan

Als basis technicus voertuigen (assemblagetechnicus) ga je bijvoorbeeld aan de slag bij een assemblagebedrijf in de mobiliteitsbranche of bij een truck-, touringcar- of autofabrikant. Je kunt ook doorstromen naar een opleiding in de autotechniek op een ander niveau.

Jouw studie: Basis technicus voertuigen (bbl)

Het monteren van alle onderdelen van een voertuig heet assembleren. Je krijgt werktekeningen en instructies en gaat daarmee onderdelen samenstellen, monteren en controleren. Aan de assemblagelijn wordt goed gelet op de kwaliteit van je werk. Foutjes kunnen grote gevolgen hebben. Geen nood, je leert op school om nauwkeurig te werken.

Als basis technicus voertuigen (assemblagetechnicus) heb je een onmisbare functie: je bouwt samen met je collega's de nieuwste voertuigen. Met je team zorg je ervoor dat je technisch perfect werk aflevert. Technisch inzicht en samenwerken zijn dus erg belangrijk. Net als je passie voor auto's, trucks of bussen natuurlijk.

Je leert van alles over auto’s, bussen en vrachtwagens, van de remblokken tot de radiateur. Jij weet het bovendien als eerste als er een nieuw model aan komt. Telkens als je een van jouw voertuigen op straat tegenkomt, kun je weer trots zijn op je werk!


Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.