Jouw passie is kleding ontwerpen

afwisselend werk creatief bezig zijn kleding kleding ontwerpen kleuren mode modetrends patronen samenwerken stoffen styling tekenen werken met computer

Kleding, kleuren, stoffen: jij wordt er vrolijk van. En als junior stylist weet je trends te vertalen naar de nieuwste looks voor jouw doelgroep. Samen met de hoofdstylist bepaal jij de nieuwe collectie.

Je kiest de kleuren, de stoffen en fournituren. Ontwerpschetsen werk je op de computer uit in duidelijke tekeningen en stylesheets. Hierop staat alle informatie die de productieafdeling nodig heeft om het ontwerp te kunnen maken: stoffen, afmetingen, knopen, voering, enzovoorts. Zij maken een eerste kledingstuk van jouw ontwerp! Je kijkt of het volgens tekening gemaakt is en of het precies is zoals jij het wilt. Zo nodig pas je het hier en daar aan.

Als junior stylist leer je dit allemaal. Je leert hoe je een collectie ontwikkelt. Je krijgt les in trendwatchen en styling, in textiel- en productkennis. En na je opleiding kennen tekenprogramma’s op de computer geen geheimen meer voor je.

Docent ontwerpt kleding ambulancepersoneel

Ambulancepersoneel loopt binnenkort in kleding ontworpen door onze docent Karin Slegers.

  • Nieuws

Fashion: naaimachine of 3D-printer?

Marnie Douven won de Innovation Award tijdens WAAH! met een broekpak dat zij maakte met behulp van een 3D-printer.

  • Nieuws

“Ik wil mezelf continu blijven verbeteren”

Noah weet wat ze wil. Het liefst wordt ze art-director voor een merk als Nike of Adidas. En ze is goed bezig!

  • Nieuws

Als medewerker styling kun je werken op de stylingafdeling van een kledingbedrijf. Je kunt ook verder leren aan het hbo. Bijvoorbeeld aan Amsterdam Fashion Institute, Styling academie Artemis of de opleidingen international lifestyle studies (Fontys), fashion textiles & technologies (Saxion) of technische commerciële textielkunde. 

“Mijn droom is een eigen modemerk”

Eline Gommans

Student Junior stylist

Lees meer

Vraag 't het Infopunt

Het Infopunt staat tijdens kantooruren klaar voor al jouw vragen over opleidingen en cursussen. Stel jouw vraag via onze livechat of stuur een e-mail.

Livechat starten E-mail sturen

040 269 44 44 

06 28 94 84 11

Beschikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 16.30 uur.


Ziekmelden? 

Kijk hier of bel: 040 269 40 90

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.