Jouw passie is kleding ontwerpen

afwisselend werk creatief bezig zijn kleding kleding ontwerpen kleuren mode modetrends patronen samenwerken stoffen styling tekenen werken met computer

Kleding, kleuren, stoffen: jij wordt er vrolijk van. En als junior stylist weet je trends te vertalen naar de nieuwste looks voor jouw doelgroep. Samen met de hoofdstylist bepaal jij de nieuwe collectie.

De opleiding is vol

Aanmelden voor schooljaar 2019-2020 is niet meer mogelijk, omdat er al te veel studenten op de wachtlijst staan voor deze opleiding. Dit kun je nu doen:

Je kiest de kleuren, de stoffen en fournituren. Ontwerpschetsen werk je op de computer uit in duidelijke tekeningen en stylesheets. Hierop staat alle informatie die de productieafdeling nodig heeft om het ontwerp te kunnen maken: stoffen, afmetingen, knopen, voering, enzovoorts. Zij maken een eerste kledingstuk van jouw ontwerp! Je kijkt of het volgens tekening gemaakt is en of het precies is zoals jij het wilt. Zo nodig pas je het hier en daar aan.

Als junior stylist leer je dit allemaal. Je leert hoe je een collectie ontwikkelt. Je krijgt les in trendwatchen en styling, in textiel- en productkennis. En na je opleiding kennen tekenprogramma’s op de computer geen geheimen meer voor je.

Summa Fashion - TMM meets TU/e

Summa Fashion geeft studenten mogelijkheid om in de praktijk aan de slag te gaan via Studio TMM: Think it, make it, move it. Deze keer in samenwerking met de TU/e.

  • Nieuws

Docent ontwerpt kleding ambulancepersoneel

Ambulancepersoneel loopt binnenkort in kleding ontworpen door onze docent Karin Slegers.

  • Nieuws

Fashion: naaimachine of 3D-printer?

Marnie Douven won de Innovation Award tijdens WAAH! met een broekpak dat zij maakte met behulp van een 3D-printer.

  • Nieuws

Als medewerker styling kun je werken op de stylingafdeling van een kledingbedrijf. Je kunt ook verder leren aan het hbo. Bijvoorbeeld aan Amsterdam Fashion Institute, Styling academie Artemis of de opleidingen international lifestyle studies (Fontys), fashion textiles & technologies (Saxion) of technische commerciële textielkunde. 

“Mijn droom is een eigen modemerk”

Eline Gommans

Student Junior stylist

Lees meer

Hulp bij studiekeuze

Het Infopunt staat tijdens kantooruren klaar voor al jouw vragen over opleidingen en cursussen. Stel jouw vraag via onze livechat of stuur een e-mail.

E-mail sturen

040 269 44 44 

06 28 94 84 11

Beschikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 16.30 uur.

 

Algemene vraag?

040 269 40 00

 

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.