Jij bent de spil in het modebedrijf

afwisselend werk commercie coördineren creatief bezig zijn inkoop kleding logistiek marketing mode modetrends organiseren styling verantwoordelijkheid werken met computer
Om deze video te kunnen bekijken moet je marketingcookies accepteren. Pas je cookievoorkeuren aan

Naast het diploma voor Junior productmanager fashion kun je bij deze opleiding ook het ondernemerscertificaat en/of het Detex-diploma Modeadviseur halen. Met je diploma op zak kun je aan de slag bij een confectiebedrijf, een groothandel in kleding, het hoofdkantoor van een label of een retailorganisatie. Of je begint voor jezelf. Je kunt ook verder leren aan het hbo. Bijvoorbeeld aan Amsterdam Fashion Institute, Styling academie Artemis, TMO Fashion Business School of de opleidingen international lifestyle studies (Fontys), fashion textiles & technologies (Saxion) of technische commerciële textielkunde. 

Als junior productmanager fashion ben je de spil in de organisatie. Je houdt de trends in de gaten, weet wat je doelgroep wil dragen en hoe je ze enthousiast krijgt voor jullie collectie.

De opleiding heeft een wachtlijst

Aanmelden voor schooljaar 2019-2020 is nog mogelijk, maar er zijn al veel wachtenden voor je. Dit kun je nu doen:

  • Meld je aan voor een andere opleiding. Kijk bijvoorbeeld eens naar:
    Interieuradviseur
    Leisure en hospitality
    Patissier 
  • De medewerkers van het Infopunt helpen je graag bij het onderzoeken van jouw mogelijkheden. Bel 040 269 44 44, app 06 28 94 84 11 of loop eens binnen op Sterrenlaan 10 in Eindhoven (9.00 tot 16.30 uur). 
  • Ook je decaan kan je helpen met het vinden van een andere, passende opleiding. 

Die collectie stel je met collega’s samen en toets je bij de inkopers van winkels. Je koopt de kleding in en zorgt dat alles op tijd in de winkels ligt. Daarbij werk je goed samen met je collega’s en de kledingproducent.

In deze baan ben je dus de schakel tussen afdelingen binnen je bedrijf, leveranciers en klanten. Daar is veel kennis voor nodig. Op school ontwikkel je creatieve, technische, commerciële en organisatorische vaardigheden. Vakken als Trendwatching geven je mode-inzicht. Textiel- en productkennis vergroten je technische vaardigheden. Daarbij leer je ook met computerprogramma’s werken. En met de vakken marketing, economie, management en inkoop werk je aan je commerciële en organisatorische talenten.

“Je volgt de reis van een kledingstuk”

Whitley Wijnen

Student Junior productmanager fashion

Lees meer

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.