Beheer, ontwikkeling en leidinggeven in ICT

bekabeling computers doorzetter flexibel hard- en software installeren en configureren leergierig leiding geven mensen ondersteunen netwerken problemen oplossen resultaatgericht samenwerken verantwoordelijkheid vooruit kijken zelfstandig
Om deze video te kunnen bekijken moet je marketingcookies accepteren. Pas je cookievoorkeuren aan

Als ICT-beheerder ben als leidinggevende verantwoordelijk voor alles wat met ICT te maken heeft. Niet alleen weet je alles over verschillende soorten hard- en software en complete netwerken, je weet ook hoe een complete ICT-afdeling werkt. Je gaat aan de slag bij bijvoorbeeld bedrijven, winkels, scholen, gemeentehuizen of ziekenhuizen. Of je kunt doorstromen naar vervolgopleidingen op hbo-niveau in de ICT-sector, vaak in een verkort studietraject.

Computers, telefoons en netwerken hebben geen geheimen voor jou. Als ICT-beheerder zorg jij bijvoorbeeld dat een netwerk goed wordt aangelegd, ingericht en gebruikt. 

Je bent meestal de baas van de afdeling: jij neemt de beslissingen en je weet jouw medewerkers te instrueren en te motiveren. Zelf werk je ook vaak met gebruikers, daarom zijn communicatieve en sociale vaardigheden absoluut noodzakelijk.

Je geeft leiding, instructies en advies. Problemen zijn er om op te lossen en je zorgt dat alle medewerkers optimaal worden ingezet. Pas als de afdeling draait als een perfect ingericht netwerk ben jij tevreden. Je zorgt er daarom voor dat je met je technische kennis en enthousiasme een voorbeeld bent voor anderen. 

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.