Jouw passie is kleding ontwerpen

afwisselend werk creatief bezig zijn kleding kleding ontwerpen kleuren mode modetrends patronen samenwerken stoffen styling tekenen werken met computer

Als medewerker styling kun je werken op de stylingafdeling van een kledingbedrijf. Je kunt ook verder leren aan het hbo. Bijvoorbeeld aan Amsterdam Fashion Institute, Styling academie Artemis of de opleidingen international lifestyle studies (Fontys), fashion textiles & technologies (Saxion) of technische commerciële textielkunde. 

Jouw studie: Junior stylist (bol)

Kleding, kleuren, stoffen: jij wordt er vrolijk van. En als junior stylist weet je trends te vertalen naar de nieuwste looks voor jouw doelgroep. Samen met de hoofdstylist bepaal jij de nieuwe collectie.

Je kiest de kleuren, de stoffen en fournituren. Ontwerpschetsen werk je op de computer uit in duidelijke tekeningen en stylesheets. Hierop staat alle informatie die de productieafdeling nodig heeft om het ontwerp te kunnen maken: stoffen, afmetingen, knopen, voering, enzovoorts. Zij maken een eerste kledingstuk van jouw ontwerp! Je kijkt of het volgens tekening gemaakt is en of het precies is zoals jij het wilt. Zo nodig pas je het hier en daar aan.

Als junior stylist leer je dit allemaal. Je leert hoe je een collectie ontwikkelt. Je krijgt les in trendwatchen en styling, in textiel- en productkennis. En na je opleiding kennen tekenprogramma’s op de computer geen geheimen meer voor je.

#SummaFashion

“Mijn droom is een eigen modemerk”

Eline Gommans

Student Junior stylist

Lees meer

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.