Computers en netwerken goed laten werken

beeldschermen computers doorzetter geduldig hard- en software installeren en configureren leergierig mensen helpen nauwkeurig netwerken printers en kabels samenwerken toetsenborden
Om deze video te kunnen bekijken moet je marketingcookies accepteren. Pas je cookievoorkeuren aan

Als medewerker ICT zorg je dat de computers in een organisatie goed werken. Jij bent de expert die mensen helpt die minder verstand van computers hebben. Je gaat aan de slag bij bijvoorbeeld bedrijven, winkels, scholen, gemeentehuizen of ziekenhuizen. Met je diploma kun je ook doorstromen naar de niveau 3 opleiding Medewerker beheer ICT

Je bent als medewerker ICT hard nodig: zonder jou kunnen medewerkers van jouw organisatie vaak niet werken. Tijdens de opleiding leer je hard- en software samen te stellen, te installeren en te onderhouden. 

De opleiding heeft een wachtlijst

Aanmelden voor schooljaar 2019-2020 is nog mogelijk, maar er zijn al veel wachtenden voor je. Dit kun je nu doen:

Dagelijks ben je bijvoorbeeld bezig met onderdelen vervangen en recyclen, kabelnetwerken aanleggen, virusbescherming installeren en back-ups maken. Met je ICT-collega's praat je veel over het vak en word je samen elke dag beter.

Het is belangrijk dat je het leuk vindt om gebruikers te helpen. Als het misgaat op de werkvloer, heb jij contact met mensen die geen verstand hebben van computers. Goed luisteren, geduld en inleven in de klant zijn dan belangrijk. Het kan ook zijn dat je uitleg moet geven aan gebruikers. Communicatie is in dit vak heel belangrijk.

“Computerproblemen uitleggen in jip-en-janneketaal"

Joris van den Boom

Student Medewerker ICT

Lees meer

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.