Jij bent de stem en het gezicht van het bedrijf

agendabeheer brieven schrijven gasten ontvangen goed in taal met mensen omgaan nauwkeurig Nederlands omgaan met drukte organiseren regelen samenwerken telefoon aannemen werken met de computer
Om deze video te kunnen bekijken moet je marketingcookies accepteren. Pas je cookievoorkeuren aan

Als medewerker secretariaat en receptie kun je aan de slag bij heel veel organisaties. Je kunt ook doorstromen naar de niveau 3 opleiding Secretaresse.

Jouw studie: Medewerker secretariaat en receptie (bol)

Als medewerker secretariaat en receptie zit je veel achter de computer. Dagelijks ben je bezig met het schrijven van brieven en e-mails, agendabeheer, het archief netjes houden en de telefoon aannemen. Soms is het druk, maar jij laat je niet gek maken. Omdat je zelfstandig werkt, moet je voor jezelf bepalen wat je als eerste gaat doen en wat daarna. Hoe je nauwkeurig en overzichtelijk werkt, leer je op school.

Tijdens je opleiding werk je met lesprogramma's die lijken op echte werksituaties. Het is alsof je in een bedrijf werkt. Daarbij werk je in verschillende rollen; inkoop, verkoop, receptie, personeelszaken, buitendienst en secretarieel. Zo leer je ook je klantgericht op te stellen en om te gaan met vertrouwelijke gegevens. 

Je moet het leuk vinden om met taal bezig te zijn. Je spreek veel mensen via de telefoon. Als gasten zich melden aan de balie, heet jij ze welkom. Jij bent de stem en het gezicht van het bedrijf!

“Tijdens mijn stage werd ik serieus genomen”

Steffie Janssen

Student Medewerker secretariaat en receptie

Lees meer

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.