creatieve oplossingen innovatie koppelen van technologieën leidinggeven organiseren plek in de duurzame wereld reizen samenwerken werken in en met de bouw

De opleiding Smart Building leidt je op tot leidinggevende in de gebouwde omgeving van de toekomst. Uiteindelijk werk je aan projecten bij bijvoorbeeld een architecten- of ingenieursbureau, een aannemersbedrijf, een woningcorporatie of de overheid waarin slim bouwen en duurzaamheid belangrijke uitgangspunten zijn. Verder studeren met een hbo-opleiding kan ook. 

De opleiding is nog in ontwikkeling. Heb je vragen over deze opleiding, neem dan contact op met voorlichter Eveline Hommen via WhatsApp of e-mail.

Jouw studie: Smart Building (bol)

Vind jij ook dat wij slimmer kunnen werken in de bouw en dat thema’s als energietransitie, duurzaamheid en de circulaire bouw een steeds belangrijke plaats innemen? Zoek je naar een plek waar jij kunt bijdragen aan een betere bewoonbare wereld voor jong en oud?

De opleiding Smart Building leidt je op tot leidinggevende in de gebouwde omgeving van de toekomst. Bij deze opleiding kijk je met een helicopterview, want er komen verschillende richtingen samen, zoals bouwkunde en bouwtechniek, installatie- en  elektrotechniek, hout- & meubeltechniek en groenvoorziening. Uiteindelijk werk je aan projecten bij bijvoorbeeld een architecten- of ingenieursbureau, een aannemersbedrijf, een woningcorporatie of de overheid waarin slim bouwen en duurzaamheid belangrijke uitgangspunten zijn. Heb je twee rechterhanden nodig of kennis van alle technieken? Nee, wel gezond verstand, affiniteit met techniek, doorzettingsvermogen én de behoefte om met behulp van andere technologieën binnen de bouw naar creatieve oplossingen te zoeken voor duurzaam en verantwoord bouwen. Jij brengt technologieën en oplossingen samen.

  • Je organiseert mensen en middelen en begeleidt de bouw, voor zowel nieuwbouw als vernieuwbouw.
  • Je maakt 3D-modellen van bouwwerken.
  • Je selecteert materialen, systemen en installaties en je kunt het benodigde gereedschap en materieel op de juiste wijze inzetten.
  • Je ontwerpt en doet aanvragen voor omgevingsvergunningen.
  • Je maakt begrotingen en stelt offertes op.
  • Je bewaakt de tijd en kosten tijdens projecten.

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.