Breng mensen in beweging

betrokken bij anderen bewegen mensen helpen mensen verzorgen onregelmatig werken samenwerken sport werken met mensen met een beperking werken met ouderen zelfstandig zorgen voor anderen
Om deze video te kunnen bekijken moet je marketingcookies accepteren. Pas je cookievoorkeuren aan

Als vitaliteitsbegeleider in zorg en welzijn kun je aan de slag in de ouderenzorg, gehandicaptenzorg, thuiszorg of welzijnsinstellingen en ziekenhuizen. Je kunt ook verder studeren met een opleiding op niveau 4.

Jouw studie: Vitaliteitsbegeleider in zorg en welzijn (bol)

Mensen ondersteunen in hun dagelijks leven, daar krijg jij energie van. Als sportieve aanpakker houd je ervan anderen in beweging te brengen. Daarom is de opleiding Vitaliteitsbegeleider in zorg en welzijn jou op het lijf geschreven.

Als vitaliteitsbegeleider combineer je zorg, welzijn en sport in je dagelijkse werk. Je helpt hiermee bijvoorbeeld ouderen en mensen met een handicap of chronische aandoening. Ondersteuning en stimuleren van vitaliteit staan centraal. Je kunt echt wat voor anderen betekenen en dat geeft veel voldoening.

Je leert in deze opleiding om beweegactiviteiten toe te passen, een zorg- en bewegingsplan op te stellen en ondersteuning en zorg te verlenen binnen instellingen voor zorg en welzijn. Je werkt hierin samen met collega’s in een team. Jouw collega’s zijn veelal opgeleid als verzorgende IG, begeleider gehandicaptenzorg of begeleider specifieke doelgroepen. Ook jij wordt opgeleid als zorgverlener/begeleider, maar jij hebt iets extra’s, door wat je allemaal weet en kan op het gebied van gezondheid en bewegen (vitaliteit).


Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.