Rekenen, tekenen, plannen, organiseren: jij bent erop voorbereid!

financiën kwaliteit met mensen omgaan organiseren overleggen plannen processen productie rekenen samenwerken techniek tekenen

Als werkvoorbereider fabricage bereken je de inzet van mensen, machines en materialen om een product te maken. Op basis daarvan maak je een offerte voor de klant. Volgt daar een opdracht uit, dan bereid je de fabricage voor.

Je bestelt de benodigde materialen, maakt een planning en houdt het productieproces en de kwaliteit nauw in de gaten. Zijn er problemen, dan zoek je samen met je collega’s naar een oplossing. Opgedane kennis en ervaring helpen je om de productie steeds verder te verbeteren.

Werkvoorbereider is een spilfunctie in een bedrijf. Deze opleiding is dan ook vooral geschikt voor vakmensen die al een tijdje in een fabricageomgeving werken en willen doorgroeien. Je krijgt onder meer les in financieel management, productie- en projectmanagement, logistiek management, CAD-tekenen en kwaliteitszorg. We besteden ook veel aandacht aan communicatieve vaardigheden; want in deze functie ben je niet alleen technisch vakkundig, maar ook communicatief sterk. 

Deze opleiding is een samenwerking met Teclab. Je kunt kiezen uit twee leerroutes.

  • Bij de Teclab-route komt alleen de techniek aan de orde. Je ontvangt aan het einde van de opleiding een certificaat.
  • Bij de Summa/Tecab-route krijg je als extra leerstof het algemeen vormende deel. Dit bestaat uit vakken als Nederlands, Engels en rekenen. Aan het eind van de opleiding ontvang je een diploma.

De volledige opleiding tot werkvoorbereider fabricage duurt formeel 3 jaar. Wij bieden alleen de 2 laatste leerjaren aan voor studenten die al de benodigde vakkennis hebben.

Als werkvoorbereider fabricage kun je bijvoorbeeld aan de slag bij een bedrijf in de metaalindustrie, de machinebouw, automatisering of transportmiddelenindustrie. Je kunt ook doorleren voor (technisch) verkoper, ontwerper, projectleider of doorstromen naar een hbo-opleiding, bijvoorbeeld engineering of technische bedrijfskunde. 


Vraag 't het Infopunt

Het Infopunt staat tijdens kantooruren klaar voor al jouw vragen over opleidingen en cursussen. Stel jouw vraag via onze livechat of stuur een e-mail.

Livechat starten E-mail sturen

040 269 44 44 

06 28 94 84 11

Beschikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 16.30 uur.


Ziekmelden? 

Kijk hier of bel: 040 269 40 90

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.