Pers

De afdeling Marketing & Communicatie is journalisten graag van dienst. Neem voor persvragen contact op met: 

Doortje Cornelissen
Woordvoerder
Telefoon: 06 462 173 90


Elise van Rijsoort
Hoofd Marketing & Communicatie
Telefoon: 06 317 703 11

Summa updates

Gunfactor wordt succesfactor

“Studeren is voor mij alles”, zegt de 27-jarige Esseyas. In 2012 vluchtte hij vanuit Eritrea via Soedan en Libië naar Nederland. Daar vond hij zijn weg dankzij een speciaal bbl-traject Logistiek medewerker, een samenwerking tussen het Summa College en het Servicepunt Leren en Werken in Eindhoven. Inmiddels werkt hij als Technician Factory Inbound bij ASML.

Harm van den Berg begeleidde Esseyas bij ASML gedurende de opleiding: “Esseyas wil ontzettend graag en pikt het snel op. Het hele team is blij met hem.” Thijs Smeets, zijn docent en begeleider vanuit Summa zegt: “We zijn trots dat we zo’n kanjer in huis hebben gehad.”

Esseyas zelf vindt het “een grote kans om bij ASML terecht te komen en er te kunnen blijven werken.” Hij is een fantastisch voorbeeld van hoe de gunfactor kan resulteren in een succesfactor. Bekijk hier zijn verhaal.

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.