Over Summa Brood & Banket
Loopt het water je in de mond van brood en gebak? Zet jij graag je tanden in heerlijke recepten? Wil je graag ambachtelijk werken en creatief de handen uit de mouwen steken? Bij Summa Brood & Banket zit je gebakken.
We helpen je graag om je talenten te ontwikkelen in een omgeving die bij je past. We leiden je op tot medewerker, leidinggevende of zelfstandig ondernemer. Praktijkopdrachten zijn belangrijk voor het ontwikkelen van vaardigheden als communiceren en samenwerken. Bedrijven, instellingen en organisaties zijn hier nauw bij betrokken. Met je loopbaanbegeleider bespreek je de voortgang, je leerwensen, je dromen en toekomstmogelijkheden. We dagen je uit om steeds een stapje verder te gaan en het beste uit jezelf te halen.
Jouw toekomst binnen brood en banket
Bakkers vind je overal. Je kunt aan de slag in een brood- en/of banketbakkerij, maar ook bij grotere bedrijven of in de patisserie. Op de website kiesmbo.nl vind je meer informatie over mogelijke beroepen en de kans op werk. Natuurlijk kun je na je opleiding ook verder leren.




.tmb-.jpg?sfvrsn=3e755285_1&size=400)








“Ik vind het mooi om mensen te verwennen met eigen creaties”
Eline PielaatStudent Leidinggevende bakkerij
Lees meer
“Ik vind het mooi om mensen te verwennen met eigen creaties”
Door: Eline Pielaat, Student Leidinggevende bakkerij
"Ik ben bij Summa van Uitvoerend banketbakker niveau 2 via Zelfstandig werkend banketbakker niveau 3 naar de 1-jarige opleiding tot leidinggevende op niveau 4 gegaan. Waarschijnlijk wil ik hierna ook nog door naar het hbo. Ik vind het belangrijk om door te studeren.
Bij mijn leerwerkbedrijf - mijn baan eigenlijk - maak ik vlaaien, gebakjes, taarten en zelfs bruidstaarten. Heel verleidelijk, maar ik heb geleerd dat ik moet proeven in plaats van eten.
Het mooie aan dit vak is de voldoening en waardering. Soms werk je wel 9 uur aan één taart en ben je trots op het resultaat. Vaste klanten komen ons complimentjes geven, dat maakt je echt heel blij!
Het is wel zwaar. Je moet altijd staan en maakt lange dagen: we draaien soms dagen van 15-16 uur. Bijvoorbeeld met sinterklaas en kerst. Iedereen vrij, maar ik sta keihard te werken. Ik zie dit als de prijs die je moet betalen om dit mooie beroep uit te kunnen oefenen."
