Over Summa ICT

Er komen steeds meer computersystemen en in steeds meer apparaten zit een computer. Van je auto tot je zonnebank, ICT maakt het mogelijk. Het vakgebied is voortdurend in beweging en biedt grote kansen voor de toekomst.

ICT en techniek

Bij Summa ICT leer je over de nieuwste programmeertalen, de laatste ontwikkelingen in hardware en de toepassingen van nu. In het bedrijfsleven en de industrie is de combinatie van ICT met techniek goud waard. Ook de digitalisering in de zorg en andere sectoren biedt kansen voor een goed opgeleide ICT’er. 

Leren door praktijkopdrachten

Praktijkopdrachten zijn belangrijk voor het ontwikkelen van vaardigheden als communiceren en samenwerken met andere specialisten. Bedrijven, instellingen en organisaties zijn hier nauw bij betrokken. Je loopbaanbegeleider helpt je om het beste uit jezelf te halen. 

Om deze video te kunnen bekijken moet je marketingcookies accepteren.Pas je cookievoorkeuren aan


“Goede sfeer, fijne docenten”

Bij Summa ICT heb je veel vrijheid, maar ook veel verantwoordelijkheid. Je mag veel dingen zelf uitzoeken en oppakken. Heb je hulp nodig, dan is er altijd een docent in de buurt. Onze studenten zeggen zelf: "Goede sfeer en fijne docenten, maar ook samen serieus aan het werk om goed te worden in ons vak." Ontmoet ze (en vraag het ze zelf) tijdens een van de open dagen of meeloopdagen.

Gaan werken of verder studeren aan het hbo

Summa ICT biedt opleidingen op elk niveau. Studenten die hun niveau 4 opleiding hebben afgerond, gaan steeds vaker door naar het hbo. Fontys in Eindhoven en Tilburg, Saxion in Enschede, Deventer en Apeldoorn en Zuyd in Heerlen bieden bijvoorbeeld goede HBO-ICT opleidingen. Welke route je ook kiest, met een ICT-opleiding kun je vol zelfvertrouwen aan de slag als bijvoorbeeld programmeur, informatieanalist, applicatiebouwer, software engineer, systeembeheerder of databasespecialist.

discord_logo 350 Stel je vraag via Discord

Op de kiesmbo.nl vind je meer informatie over mogelijke beroepen en de kans op werk na je mbo-opleiding.
 

Summa ICT
Summa ICT
Summa ICT
Summa ICT
Summa ICT
Summa ICT
Summa ICT
Summa ICT

“Computerproblemen uitleggen in jip-en-janneketaal"

Joris van den Boom

Student Medewerker ICT

Lees meer

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.