Extra begeleiding

Weet je nog niet voor welk beroep je wilt leren? Of denk je dat jouw opleiding niet bij je past? We helpen je hier graag bij. Ook zijn we er voor studerende topsporters en (aankomende) ouders die een opleiding willen volgen.

Twijfel je over je studiekeuze of heb je extra begeleiding nodig? Ga dan in gesprek met je studieloopbaanbegeleider. Hij of zij kan jou aanmelden bij de medewerkers van de afdeling Studentenbegeleiding. Je krijgt een uitnodiging voor een gesprek om kennis te maken en jouw vragen of twijfels te bespreken. Daarna kunnen er meer gesprekken en/of activiteiten volgen om je goed op weg te helpen. We bieden extra begeleiding op de volgende gebieden:

 • Heroriëntatie
  De medewerkers van de afdeling Studentenbegeleiding kunnen je helpen met een traject voor heroriëntatie. Daarbij kun je (afhankelijk van je vraag) te maken krijgen met:

- Tests of onderzoeken. Bijvoorbeeld een persoonlijkheids-, belangstellings- of capaciteitenonderzoek. Als dit voor jou wordt ingezet, ontvang je een uitnodiging voor een testochtend.
- Werkopdrachten of spellen om te ontdekken wie je bent, wat je kunt en wat je wilt.
- Meeloopdagen en beroepeninterviews om in de praktijk meer te weten te komen over een opleiding of beroep.

 • Begeleiding door SMW en GGzE
  Heb je problemen thuis of op school en lijdt je opleiding daaronder? Dan kun je gebruikmaken van het schoolmaatschappelijk werk (SMW). Ook kun je voor advies terecht bij onze adviseurs van de Geestelijke Gezondheidszorg Eindhoven en de Kempen (GGzE). Je loopbaanbegeleider kijkt samen met de zorgcoördinator welke hulp er nodig is en zorgt voor de doorverwijzing.
 • Passend onderwijs
  Heb je dyslexie, dyscalculie, een handicap, stoornis of chronische ziekte? Ook dan bieden we passende ondersteuning of begeleiding. Wil je hier meer over weten? Kijk dan op de pagina Passend onderwijs.
 • Toptalent
  Maatwerk om topsport te combineren met het volgen van een mbo-opleiding. Je leest er meer over op de pagina Topsport.
 • Studie en ouderschap
  Ondersteuning bij het combineren van je opleiding met de zorg voor je kind(eren). We maken gebruik van de speciaal ontwikkelde methode ‘Studie en ouderschap’ om je te helpen. Zo hebben we op elke school kolfruimtes, bieden we werkboekjes en kun je altijd terecht bij onze schoolmaatschappelijk werkers en zorgcoördinatoren. De methode blijkt effectief en heeft in de afgelopen jaren al meer dan 100 studenten geholpen. Het Eindhovens Dagblad schreef er een artikel over.


   

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.