Opleiding Entree

Als je (nog) geen diploma hebt en verder wilt leren om een goede baan te vinden, kun je terecht bij de Entree-opleiding. Dat is een praktijkgerichte opleiding op niveau 1. Je leert er alles wat je nodig hebt als je gaat werken. De opleiding duurt 1 jaar. Daarna kun je aan de slag als assistent, onder begeleiding van een ervaren collega. Om de Entree-opleiding te kunnen volgen, moet je minimaal 16 jaar zijn op 31 juli van het jaar waarin de opleiding start.

Summa Plus biedt verschillende uitstroomrichtingen aan van de Entree-opleiding. Bekijk ze via onze opleidingenzoeker.

De Entree-opleiding duurt 1 jaar. Je hebt een vaste mentor en werkt in een groep van maximaal 15 studenten. Je wordt intensief begeleid en krijgt veel praktijk. Er zijn twee leerwegen om de opleiding te kunnen volgen:

  • bol (leren en stage): je gaat naar school en loopt een deel van het jaar twee dagen stage. 
  • bbl (werken en leren): je hebt werk en gaat één dag in de week naar school. 

Bij de bbl-opleiding kies je bij aanvang één van de uitstroomrichtingen.

Bij de bol-opleiding ga je je tijdens de eerste 8 weken oriënteren. Daarna maak je een keuze voor één van de uitstroomrichtingen. Het is dus niet erg als je bij de start nog niet precies weet welke richting je op wilt.

 

Na je opleiding bij Entree

Na de Entree-opleiding krijg je een diploma op niveau 1. Daarmee kun je mogelijk doorstromen naar het beroepsonderwijs (niveau 2) of je kunt gaan werken. 

Vooropleiding

Entree is voor jongeren en jongvolwassenen die (nog) geen diploma hebben, verder willen leren of straks een baan willen vinden. Om de Entree-opleiding te kunnen volgen, moet je minimaal 16 jaar zijn op 31 juli van het jaar waarin de opleiding start.

Na aanmelding word je uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek waarbij je de school leert kennen en we kijken of deze opleiding bij je past.

Lokaal+

De Entree-opleiding heeft een eigen stageplaats waar met name studenten van de uitstroomrichting Dienstverlening en zorg stage kunnen lopen: Lokaal+. De activiteiten voor Lokaal+ worden uitgevoerd in samenwerking met Wijkleerbedrijf Lokaal+ van de Summa Zorg-opleidingen op de Willem de Rijkelaan.

Kijk voor meer informatie op de website van Lokaal+.

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.