Over Summa Uiterlijke verzorging

Kun jij goed met mensen omgaan? Vind je het leuk om ze in de watten te leggen en geef je ze graag advies over hun uiterlijk? Dan is een opleiding als kapster, schoonheidsspecialiste of pedicure geknipt voor jou.

Summa Uiterlijke verzorging brengt je de fijne kneepjes van het vak bij. Dat doen we op een praktijkgerichte manier, voor een deel in ons eigen Wellnesscenter. Sociale vaardigheden zijn in dit vak erg belangrijk, want je klant moet zich op zijn gemak voelen bij jou in de stoel. Daarbij leer je ook goed plannen en organiseren. We helpen je graag om je talenten te ontwikkelen in een omgeving die bij je past. Praktijkopdrachten zijn belangrijk voor het ontwikkelen van vaardigheden als communiceren en samenwerken. Bedrijven, instellingen en organisaties zijn hier nauw bij betrokken. Met je loopbaanbegeleider bespreek je de voortgang, je leerwensen, je dromen en toekomstmogelijkheden. We dagen je uit om steeds een stapje verder te gaan en het beste uit jezelf te halen. 

Jouw toekomst in de uiterlijke verzorging

Veel mensen bezoeken regelmatig een sauna, kapper, pedicure of schoonheidssalon. Met een afgeronde opleiding van Summa Uiterlijke verzorging heb je bij dit soort bedrijven een goede kans op een baan. Met een logistieke opleiding kun je bij veel bedrijven terecht. Bij een groothandel of een productiebedrijf, maar ook bij een transportbedrijf, distributiecentrum of andere logistieke dienstverlener. Als chauffeur personenvervoer kun je gaan werken bij een touringcarbedrijf, openbaar vervoerder of taxibedrijf. Op de site Beroepen in beeld vind je meer informatie over beroepen en actuele kansen op werk. Je kunt natuurlijk ook verder leren.


"Als ze bij mij uit de stoel komen, moeten ze rechtstreeks naar een feest kunnen"

Naomi van Doren

Lees meer
Summa Uiterlijke verzorging - Haarverzorging kapper 3 400x400

Trendshop

Onze studenten staan dagelijks in cadeauwinkel en kapsalon Trendshop Hair & More.

Hair & More
Summa Uiterlijke verzorging - Schoonheid Schoonheidsspecialist 3 - 400x400

Wellness Center

Onze studenten geven dagelijks behandelingen aan echte klanten in ons eigen wellness center.

Het Wellness Center
 

Summa Uiterlijke verzorging updates

De beste opleidingen volg je bij Summa

Maar liefst 14 opleidingen van het Summa College zijn door de Keuzegids Mbo 2017 bestempeld als ‘Topopleiding’.

  • Nieuws

Blog: Doel voor ogen

We zijn een hechte groep studenten en het is leuk op school. Onze docenten hebben verstand van hun vak. Ik heb heel veel van hen geleerd.

  • Blog