Stage in het buitenland

Stage lopen of studeren in het buitenland? Of lessen volgen in een andere taal? Het kan bij het Summa College! Elk jaar gaan honderden studenten van het Summa College op stage in het buitenland, studeren ze tijdelijk in het buitenland of volgen ze lessen in een andere taal. Dat kan in principe bij alle opleidingen en in diverse landen. Zowel binnen Europa als daarbuiten.

 

Buitenlandse culturen en andere talen

Hier in onze Brainport regio krijg je steeds vaker te maken met buitenlandse culturen, andere talen en met collega’s afkomstig uit andere landen. En bij zo’n bedrijf kun jij uiteindelijk ook aan het werk gaan.

 

Wat is er mogelijk?

Stage lopen kan binnen Europa en buiten Europa. Naast stage lopen in het buitenland zijn er nog andere manieren om naar het buitenland te gaan. Zo bieden verschillende opleidingen onderdelen van de opleiding aan die worden uitgevoerd in het buitenland. Bij verschillende opleidingen vinden er uitwisselingen plaats met studenten uit het buitenland.

 

Tweetalige opleidingen

Bij het Summa College kun je enkele Engelstalige opleidingen volgen zoals bij Summa International Business en Summa Engineering. Je wordt tweetalig opgeleid (Nederlands en Engels).

 

Voor wie?

Bij alle scholen van het Summa College is een buitenlandse ervaring mogelijk. Bij sommige opleidingen is een stage in het buitenland een vanzelfsprekend onderdeel van het programma.

 

Kan iedereen naar het buitenland?

In principe kan iedereen stage lopen in het buitenland maar je moet wel aan een aantal eisen voldoen. Een stage in het buitenland kost wel enige voorbereiding. Informeer bij de stagecoördinator van de opleiding aan welke eisen jij moet voldoen.

 

Belangrijke competenties

Uiteindelijk bepaalt het docententeam van jouw opleiding of je naar het buitenland op stage mag. Studieresultaten, taalvaardigheid en zelfstandigheid spelen bij hun keuze een belangrijke rol. De school kan je meer informatie geven over de exacte procedure per opleiding.

 

Waar kom je terecht?

Je kunt bijvoorbeeld als student Techniek op stage gaan bij het bedrijf Airbus in Spanje. Of wat dacht je van een stage bij de groot warenhuis in Londen via Summa Business? Studenten van Summa Artiest gingen op muzikale stage bij PopSchule Berlin en Kulturfabrik Moabit en studenten van de opleiding Onderwijsassistent gaan naar Bristol en gaven er Engelse les op een school.

 

 

 

Wat kost het?

Stage in het buitenland kost geld. De Erasmus+ beurs biedt hierin verschillende mogelijkheden zoals tegemoetkoming in reis- en verblijfskosten. Informatie hierover kun je vinden op de website van het programma Erasmus+. Het aanvragen van deze beurs doe je via de stagecoördinator van je school.

"Ik kwam terecht in een liefdevol gastgezin"

Bente van den Tillaart

Student Technicus industrieel product ontwerpen

Lees meer

"Een ervaring om nooit meer te vergeten!"

Annelies Ansems

Student Onderwijsassistent

Lees meer

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.