Centrum voor Ondernemerschap
Ondernemen gaat over kansen zien en benutten. Over dromen, denken, durven en doen. Het Centrum voor Ondernemerschap (CvO) is een initiatief van het Summa College en helpt mensen hun ambitie waar te maken op het gebied van ondernemerschap.
Het CvO wil met diverse partners uit het werkveld samenwerken om te komen tot een goede bundeling van krachten en expertise op het gebied van ondernemerschap. We werken nauw samen met het CvO van Fontys, TU Eindhoven, ROC Ter AA, SintLucas en Brainport Development. Tevens zijn er goede contacten met het regionale bedrijfsleven en overheid. Het CvO is vanuit het Summa College deelnemer aan The Gate: samenwerking in Brainport Eindhoven om technische startups te helpen en begeleiden.
Wat doen we?
Het CvO verzorgt onderwijstrajecten op het gebied van ondernemerschap die door alle studenten van het Summa College gevolgd kunnen worden. Daarnaast organiseert zij diverse evenementen op het gebied van ondernemerschap en verleent zij individuele ondersteuning aan studenten die een bedrijf gestart zijn. Het CvO ontplooit activiteiten op drie terreinen.
Advies
- Wekelijks spreekuur voor studenten die een bedrijf hebben of willen starten: dinsdag 10.00 -12.00 uur Sterrenlaan 6, 2e verdieping, of online.
- Persoonlijke coaching van studenten via de Student Ondernemers Regeling
- Maatwerkadvies keuzedelen ondernemerschap en ondernemend gedrag per school
Onderwijsactiviteiten
- Coördinatie keuzedelen Ondernemerschap MBO, Oriëntatie op Ondernemerschap en Ondernemend Vakmanschap
- Coördinatie keuzedeel Ondernemend Gedrag
- Coördinatie kopopleiding Vakman Ondernemer
Evenementen
- Jaarlijks grootschalig evenement rondom één grote ondernemer
- Samenwerking met scholen Summa College op het gebied van evenementen waarbij het CvO het onderdeel ondernemerschap invult
- Wedstrijden de beste Ondernemer van het Summa College: januari en juni
- Workshops rondom een relevant thema voor student/ondernemers
De Student Ondernemers Regeling (SOR)
Studenten met een bedrijf of een idee voor een bedrijf kunnen gebruik maken van de SOR. Ze worden begeleid richting een pitch voor een onafhankelijke jury. Na toelating tot de SOR krijgen de studenten individuele coaching vanuit het CvO of vanuit ondernemers. Ook mogen ze een stukje van de onderwijstijd besteden aan hun eigen bedrijf. De SOR is erg geschikt om studenten die willen en kunnen ondernemen hierin te ondersteunen en gemotiveerd te houden voor hun opleiding.
Contact
Wil je contact met ons opnemen? Bel naar:
- Theo van de Sande: 06 52 54 01 22
- Saskia Reimerink: 06 50 63 32 46
- Anne Nuwenhoud: a.nuwenhoud@summacollege.nl
Of stuur een e-mail naar het CvO.
Bezoekadres
Wil je ons bezoeken? Ons kantoor bevindt zich op Sterrenlaan 6, kamer 0.14A 5631KA Eindhoven. Graag vooraf even een afspraak maken. Of kom naar ons inloopspreekuur in het ondernemerscafé elke dinsdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur op Sterrenlaan 6, tweede verdieping. Een online-gesprek kan natuurlijk ook.

Danisha, Sawinah en Rik
begonnen hun eigen bedrijf en het CvO hielp hen daarbij. Lees hieronder hun verhalen.
Ik denk dat we veel kunnen leren van elkaar
Sawinah Roctuslaatstejaars student marketing en communicatie en geeft theatervoorstellingen
Lees meer
Ik denk dat we veel kunnen leren van elkaar
Door: Sawinah Roctus, laatstejaars student marketing en communicatie en geeft theatervoorstellingen
Danisha verkocht al producten aan het bedrijf van collega-studentondernemer Sawinah Roctus. De laatstejaars student marketing en communicatie geeft met haar bedrijf KLEINkunst Entertainment theatervoorstellingen, les en marketing- en communicatieadvies in de kunst en cultuur.
“Door corona zijn veel van mijn activiteiten stil komen te vallen”, vertelt ze. “We zijn nu met online shows bezig, maar hopelijk kunnen we straks weer normale voorstellingen geven. En elkaar als studentondernemers ook weer snel ontmoeten. Dat samenkomen, elkaar zien, dat vind ik belangrijk. Ik denk dat we veel kunnen leren van elkaar.”
Ik krijg feedback, bijvoorbeeld op mijn website
Rik Jansen2e-jaars student bedrijfskunde en eigenaar van webwinkel Havlu
Lees meer
Ik krijg feedback, bijvoorbeeld op mijn website
Door: Rik Jansen, 2e-jaars student bedrijfskunde en eigenaar van webwinkel Havlu
Havlu heet de webwinkel van Rik Jansen, 2e-jaars student bedrijfskunde. Havlu is de Turkse vertaling voor handdoek. Want Rik handelt in textiel, zoals handdoeken, badjassen en slabbetjes. “Mijn oom heeft een groothandel in textiel, met fabrieken in China en Turkije”, vertelt hij. “Ik koop de spullen kant-en-klaar bij hem in.
Op verzoek kan ik een naam of tekst erop drukken.” In november 2020 werd hij via een overtuigende pitch toegelaten tot het Centrum voor Ondernemerschap (CvO). “Havlu bestaat al twee jaar. Ik heb veel geleerd van mijn oom en mijn vader, die ook ondernemer is.
Met vragen kan ik altijd bij hen terecht. Via het CvO hoop ik feedback te krijgen, bijvoorbeeld op mijn website. En ik wil ook graag advies over het vaststellen van verkoopprijzen. Fijn is dat ik nu ook een deel van de onderwijstijd in mijn bedrijf mag steken.”
Ik wilde al langer een eigen business
Danisha Wayas2e jaars student commercieel medewerker en eigenaresse van Deebee's Collection
Lees meer
Ik wilde al langer een eigen business
Door: Danisha Wayas, 2e jaars student commercieel medewerker en eigenaresse van Deebee's Collection
Danisha Wayas, 2e jaars student commercieel medewerker, kreeg van medewerkers van het CvO hulp bij het de btw-aangifte en advies over digitaal betalingsverkeer en inkoop van producten. Via haar webwinkel DeeBee’s Collection verkoopt ze onder meer pruiken en wimpers.
“Ik wilde al langer een eigen business”, zegt ze. “Tijdens de eerste lockdown kreeg ik tijd om daarover eens goed na te denken. Uiteindelijk koos ik voor pruiken en wimpers. Enerzijds richt ik me op vrouwen die door ziekte kaal worden, anders op vrouwen die wel eens een andere look willen.”
Het viel haar niet mee, het opzetten van een eigen webshop. “Het was meer werk dan ik dacht om het goed te doen. Ook qua belasting, inkoop en promotie komt er veel bij kijken. Maar het is gelukt, ik tevreden met hoe het nu gaat.”