Centrum voor Ondernemerschap

Ondernemen gaat over kansen zien en benutten. Over dromen, denken, durven en doen. Het Centrum voor Ondernemerschap (CvO) is een initiatief van het Summa College en helpt mensen hun ambitie waar te maken op het gebied van ondernemerschap.

Het CvO wil met diverse partners uit het werkveld samenwerken om te komen tot een goede bundeling van krachten en expertise op het gebied van ondernemerschap. We werken nauw samen met het CvO van Fontys, TU Eindhoven, ROC Ter AA, SintLucas en Brainport Development. Tevens zijn er goede contacten met het regionale bedrijfsleven en overheid. Het CvO is vanuit het Summa College deelnemer aan The Gate: samenwerking in Brainport Eindhoven om technische startups te helpen en begeleiden.

Wat doen we?

Het CvO verzorgt onderwijstrajecten op het gebied van ondernemerschap die door alle studenten van het Summa College gevolgd kunnen worden. Daarnaast organiseert zij diverse evenementen op het gebied van ondernemerschap en verleent zij individuele ondersteuning aan studenten die een bedrijf gestart zijn. Het CvO ontplooit activiteiten op drie terreinen.

Advies

  • Wekelijks spreekuur voor studenten die een bedrijf hebben of willen starten: dinsdag 10.00 -12.00 uur Sterrenlaan 6, 2e verdieping, of online. 
  • Persoonlijke coaching van studenten via de Student Ondernemers Regeling
  • Maatwerkadvies keuzedelen ondernemerschap en ondernemend gedrag per school

Onderwijsactiviteiten

  • Coördinatie keuzedelen Ondernemerschap MBO, Oriëntatie op Ondernemerschap en Ondernemend Vakmanschap
  • Coördinatie keuzedeel Ondernemend Gedrag
  • Coördinatie kopopleiding Vakman Ondernemer

Evenementen

  • Jaarlijks grootschalig evenement rondom één grote ondernemer
  • Samenwerking met scholen Summa College op het gebied van evenementen waarbij het CvO het onderdeel ondernemerschap invult
  • Wedstrijden de beste Ondernemer van het Summa College: januari en juni
  • Workshops rondom een relevant thema voor student/ondernemers

De Student Ondernemers Regeling (SOR)

Studenten met een bedrijf of een idee voor een bedrijf kunnen gebruik maken van de SOR. Ze worden begeleid richting een pitch voor een onafhankelijke jury. Na toelating tot de SOR krijgen de studenten individuele coaching vanuit het CvO of vanuit ondernemers. Ook mogen ze een stukje van de onderwijstijd besteden aan hun eigen bedrijf. De SOR is erg geschikt om studenten die willen en kunnen ondernemen hierin te ondersteunen en gemotiveerd te houden voor hun opleiding.

Contact

Wil je contact met ons opnemen? Bel naar:

Of stuur een e-mail naar het CvO.

Bezoekadres

Wil je ons bezoeken? Ons kantoor bevindt zich op Sterrenlaan 6, kamer 0.14A 5631KA Eindhoven. Graag vooraf even een afspraak maken.  Of kom naar ons inloopspreekuur in het ondernemerscafé  elke dinsdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur op Sterrenlaan 6, tweede verdieping. Een online-gesprek kan natuurlijk ook.

 


CvO

Danisha, Sawinah en Rik

begonnen hun eigen bedrijf en het CvO hielp hen daarbij. Lees hieronder hun verhalen.

Ik denk dat we veel kunnen leren van elkaar

Sawinah Roctus

laatstejaars student marketing en communicatie en geeft theatervoorstellingen

Lees meer

Ik krijg feedback, bijvoorbeeld op mijn website

Rik Jansen

2e-jaars student bedrijfskunde en eigenaar van webwinkel Havlu

Lees meer

Ik wilde al langer een eigen business

Danisha Wayas

2e jaars student commercieel medewerker en eigenaresse van Deebee's Collection

Lees meer

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.