Summa helpt studenten met een eigen onderneming

Een eigen bedrijf. Menig student droomt ervan. Via het Centrum voor Ondernemerschap steunt Summa studenten die er serieus werk van (willen) maken met onderwijs, persoonlijk advies en evenementen. Alles begint met een goed plan en een pitch voor kritische ondernemers.

Pitch

Elke drie maanden kunnen studentondernemers een pitch houden. “We helpen hen met het voorbereiden op de pitch”, zegt Theo van de Sande van CvO. Ongeveer de helft van de aanmelders valt in dat traject af. “Soms komt een student erachter dat hij meer tijd nodig heeft, soms vinden wij dat de studentondernemer zichzelf of zijn idee nog verder moet ontwikkelen. Als iemand meedoet aan de pitch, is de kans groot dat hij toegelaten wordt.” Gebeurt dat, dan krijgt de student regelmatig een coachgesprek. En als corona het toelaat, workshops en lunches met andere studentondernemers. Theo: “Die organiseren we rond een thema dat zijzelf belangrijk vinden. Denk aan het gebruik van social media of het vastleggen van intellectueel eigendom.”

Keuzedeel Ondernemerschap

Theo hoopt dat meer studenten gebruik gaan maken van de ondersteuning die Summa biedt op het gebied van ondernemen. En dat teams en docenten studenten wijzen op het CvO en oog hebben voor studenten die in zijn voor het ondernemerschap. “Zo’n 500 studenten kiezen voor het keuzedeel ondernemerschap. Er is dus nog een grote groep die we kunnen begeleiden. Voor studenten die een bedrijf hebben of willen starten, houden we iedere dinsdag tussen 10 en 12 uur een spreekuur op Sterrenlaan 6.” Het CvO ondersteunt ook teams, aldus Theo. “Wij kunnen bijvoorbeeld gastlessen geven of teams helpen om het juiste keuzedeel op het gebied van ondernemerschap aan te bieden.”


Ik krijg feedback, bijvoorbeeld op mijn website

Rik Jansen

2e-jaars student bedrijfskunde en eigenaar van webwinkel Havlu

Lees meer

Ik wilde al langer een eigen business

Danisha Wayas

2e jaars student commercieel medewerker en eigenaresse van Deebee's Collection

Lees meer

Ik denk dat we veel kunnen leren van elkaar

Sawinah Roctus

laatstejaars student marketing en communicatie en geeft theatervoorstellingen

Lees meer

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.