Schoolkosten Summa Fashion

Les- en cursusgeld

Voor de opleidingen van Summa Fashion ben je het wettelijk vastgestelde lesgeld (bol-opleiding) en cursusgeld (bbl-opleiding) verschuldigd. Mbo-studenten onder de 18 jaar hoeven geen les- of cursusgeld te betalen, zie de website van DUO.

Basisuitrusting school

De opleidingen van Summa Fashion bestaan voor een groot gedeelte uit praktijklessen. De basisuitrusting (producten en gereedschappen/materialen) die je nodig hebt om deze lessen te volgen worden door het Summa College ter beschikking gesteld. Het is handig om ook zelf een deel van deze materialen in huis te hebben, zodat je ook thuis en op het stagebedrijf kunt oefenen aan je vakvaardigheden. De benodigde uitrusting wordt genoemd onder 'Pakket werkmaterialen'.

Onderwijsbenodigdheden voor persoonlijk gebruik

De volgende onderwijsbenodigdheden dien je zelf aan te schaffen:

 • Boeken en softwarelicenties.
 • Werkmaterialen. Zie hieronder.
 • Laptop, kijk in dit overzicht naar de specificaties voor jouw opleiding.

  Een overzicht van de totale kosten voor het komende schooljaar is centraal te vinden bij Studers, uiterlijk op 1 juli. Je kunt al kijken naar de kosten van het huidige schooljaar, dan heb je een idee. Het Summa College bepaalt de specificaties, maar je mag zelf kiezen waar je de onderwijsbenodigdheden koopt.

  Pakket werkmaterialen

  Zoals gemeld ben je natuurlijk vrij om je materialen te kopen waar je dat wilt. Als service kunnen we je aanbieden om de benodigde materialen aan te schaffen via Lucas Vakmaterialen. Zij hebben een pakket tegen een scherpe prijs samengesteld. Je vindt hieronder de bestellijsten.

  Extra activiteiten en faciliteiten 

  Naast de kosten voor de genoemde uitrusting en benodigdheden kunnen er extra activiteiten en faciliteiten worden aangeboden, bijvoorbeeld bedrijfsbezoeken en excursies. Deze activiteiten en faciliteiten hebben een meerwaarde, maar zijn vrijwillig en niet noodzakelijk voor het volgen van de opleiding en het behalen van een diploma. Deze extra activiteiten en faciliteiten worden hier zo snel mogelijk bekend gemaakt.

   

  Als je financieel niet in staat bent om de schoolkosten te betalen, dan kun je hulp krijgen vanuit het Noodfonds en/of de Stichting leergeld.

   

  Favorieten

  Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.