Schoolkosten Summa Veiligheid

 

Les- en cursusgeld

Voor de opleidingen van Summa Veiligheid ben je het wettelijk vastgestelde lesgeld (bol-opleiding) en cursusgeld (bbl-opleiding) verschuldigd. Mbo-studenten onder de 18 jaar hoeven geen les- of cursusgeld te betalen, zie de website van DUO.

Basisuitrusting school

De opleidingen van Summa Veiligheid bestaan voor een groot gedeelte uit praktijklessen. De basisuitrusting (materialen) die je nodig hebt om deze lessen te volgen, worden door het Summa College ter beschikking gesteld. Het is handig om ook zelf een deel van deze uitrusting in huis te hebben, zodat je ook thuis en op het stagebedrijf kunt oefenen aan je vakvaardigheden. De benodigde uitrusting wordt hieronder genoemd bij Sportkleding en artikelen.

Onderwijsbenodigdheden voor persoonlijk gebruik

De volgende onderwijsbenodigdheden dien je zelf aan te schaffen:

Een overzicht van de totale kosten voor het komende schooljaar is centraal te vinden bij Studers, uiterlijk op 1 juli. Je kunt al kijken naar de kosten van het huidige schooljaar, dan heb je een idee. Het Summa College bepaalt de specificaties, maar je mag zelf kiezen waar je de onderwijsbenodigdheden koopt.

Sportmedisch onderzoek bij VeVa-opleidingen

Voor toelating tot de VeVa-opleidingen is een sportkeuring vereist, waarbij wordt nagegaan of zonder problemen kan worden voldaan aan de sportieve inspanningen tijdens de opleiding. Het Sportmedisch onderzoek dient door jouzelf gepland en betaald te worden. Na plaatsing op de opleiding informeren we je hierover. Meer informatie kun je ook lezen op deze pagina van Defensie. Het kan zijn dat jouw zorgverzekering (een deel van) de kosten vergoedt, als je aanvullend verzekerd bent voor 'sportmedisch onderzoek'.

Extra activiteiten en faciliteiten 

Naast de kosten voor de genoemde uitrusting en benodigdheden kunnen er extra activiteiten en faciliteiten worden aangeboden, bijvoorbeeld bedrijfsbezoeken en excursies. Deze activiteiten en faciliteiten hebben een meerwaarde, maar zijn vrijwillig en niet noodzakelijk voor het volgen van de opleiding en het behalen van een diploma. Deze extra activiteiten en faciliteiten worden hier zo snel mogelijk bekend gemaakt.

Als je financieel niet in staat bent om de schoolkosten te betalen, dan kun je hulp krijgen vanuit het Noodfonds en/of de Stichting leergeld.

 

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.