Schoolkosten Summa Vrije tijd

 

Les- en cursusgeld

Voor de opleidingen van Summa Vrije tijd ben je het wettelijk vastgestelde lesgeld (bol-opleiding) en cursusgeld (bbl-opleiding) verschuldigd. Mbo-studenten onder de 18 jaar hoeven geen les- of cursusgeld te betalen, zie de website van DUO.

Basisuitrusting school

De opleidingen van Summa Vrije tijd bestaan voor een groot gedeelte uit praktijklessen. De basisuitrusting (materialen) die je nodig hebt om deze lessen te volgen, worden door het Summa College ter beschikking gesteld. Het is handig om ook zelf een deel van deze uitrusting in huis te hebben, zodat je ook thuis en op het stagebedrijf kunt oefenen aan je vakvaardigheden. De benodigde uitrusting wordt genoemd onder 'Sportkleding en -artikelen aanschaffen'.

Onderwijsbenodigdheden voor persoonlijk gebruik

De volgende onderwijsbenodigdheden dien je zelf aan te schaffen:

  • Boeken en softwarelicenties.
  • Sportkleding en -artikelen. Zie hieronder.
  • Laptop, kijk in dit overzicht naar de specificaties voor jouw opleiding.

Een overzicht van de totale kosten voor het komende schooljaar is centraal te vinden bij Studers, uiterlijk op 1 juli. Je kunt al kijken naar de kosten van het huidige schooljaar, dan heb je een idee. Het Summa College bepaalt de specificaties, maar je mag zelf kiezen waar je de onderwijsbenodigdheden koopt.

Sportkleding en -artikelen aanschaffen

Zoals gemeld ben je natuurlijk vrij om je sportkleding en -artikelen te kopen waar je dat wilt. Als service kunnen we je aanbieden om de benodigde kleding en -artikelen aan te schaffen via Hooghuis Sportservice. Bekijk wat Hooghuis Sportservice aanbiedt voor de opleiding Medewerker sport en recreatie (pdf) en Leisure en hospitality (pdf). Mocht je hier gebruik van willen maken dan kun je gebruikmaken van een pasdag. Voor aanvang van de opleiding nodigen we je hiervoor uit. Heb je bepaalde kleding en artikelen al in je bezit? Dan hoef je die natuurlijk niet nog een keer aan te schaffen.

Extra activiteiten en faciliteiten 

Naast de kosten voor de genoemde uitrusting en benodigdheden kunnen er extra activiteiten en faciliteiten worden aangeboden, bijvoorbeeld bedrijfsbezoeken en excursies. Deze activiteiten en faciliteiten hebben een meerwaarde, maar zijn vrijwillig en niet noodzakelijk voor het volgen van de opleiding en het behalen van een diploma. Deze extra activiteiten en faciliteiten worden hier zo snel mogelijk bekend gemaakt.

 

Als je financieel niet in staat bent om de schoolkosten te betalen, dan kun je hulp krijgen vanuit het Noodfonds en/of de Stichting leergeld.

 

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.