Student Ondernemers Regeling

Wil jij naast studeren ook een bedrijf starten of heb je al een bedrijf? Dan kun je gebruik maken van onze Student Ondernemers Regeling (SOR).

Bij ons kun je ondernemen en een studie volgen. Je schoolrooster kunnen we, in overleg, regelmatig afstemmen op je ondernemersactiviteiten. De opleiding die je gaat volgen en het soort bedrijf dat je hebt of wilt starten, kunnen met elkaar te maken hebben, dit hoeft niet. Onze ondernemerscoördinator Saskia Reimerink en de coaches ondersteunen je hierbij, in samenwerking met je loopbaanbegeleider.

 

Zo maak je gebruik van de SOR

Om gebruik te kunnen maken van de SOR heb je eerst een intake met een medewerker van het Centrum voor Ondernemerschap van het Summa College. De medewerker brengt advies uit en je komt in de voorbereidingsfase van de SOR terecht. Je krijgt dan begeleiding bij het maken van een businesscase (de opstart van je bedrijf). Na 2 maanden houd je een pitch (presentatie) voor een commissie bestaande uit 3 ondernemers. Zij beslissen of je deel kunt nemen aan de definitieve SOR (pdf).

 

Criteria en eisen

  • Ingeschreven staan als student op het Summa College
  • Ingeschreven staan of dit op korte termijn gaan doen bij de Kamer voor Koophandel (KvK)
  • Actief participeren aan de voorbereidingsfase van de SOR
  • Een pitch houden voor een onafhankelijke commissie van ondernemers
  • Regelmatig gesprekken voeren met coaches
  • Actief deelnemen aan intervisie met andere studenten

 

Meer informatie

Wil je meer informatie over de Student Ondernemers Regeling? Neem dan contact op met het Centrum voor Ondernemerschap: cvo@summacollege.nl of bel met Theo van de Sande: 06 52540122.