Jouw toekomst in techniek start hier

Jouw toekomst in techniek start hier 

Brainport is dé technologieregio van Nederland en een van de grootste van Europa. Je mogelijkheden hier zijn minstens even groot. Door de unieke mix van high tech-bedrijven die elkaar versterken, ontstaan nieuwe technieken en zelfs vakgebieden die wachten om door jou ontdekt te worden. Ga je hier aan de slag in de techniek, dan ligt de wereld voor je open. 

Banen in overvloed 

In de techniek en technologiesector is heel veel werk. De banen liggen voor het oprapen. Bedrijven staan te springen om technische vakmensen. Daarom komen er ook veel gespecialiseerd opgeleide mensen van buiten Nederland hier werken (expats). Wij doen er alles aan om hier de beste opleidingen en ontwikkelingsmogelijkheden te bieden. Ga je aan de slag in de techniek, dan zijn er veel mogelijkheden om te groeien in je werk. Tijdens je loopbaan kun je altijd bijsturen naar een baan die op dat moment écht bij je past. 

Ontdek wat bij je past 

Weet je nog niet precies welke techniek en technologie-opleiding bij je past? Bij Summa kun je alle kanten op en we helpen je met je keuze. Bijvoorbeeld door meeloopdagen bij scholen en bedrijven, ontwikkelgesprekken en betrokken docenten die willen weten wie je bent en wat je doelen zijn. Je eerste keuze hoeft niet voor eeuwig te zijn. Samen zorgen we ervoor dat je op je plek komt. 

Werken en leren of voltijds studeren 

Met je handen werken én lekker verdienen? Kies dan voor een bbl-opleiding. Je leert hierbij de praktijk bij een erkend leer(tech)bedrijf in de regio en je krijgt tijdens je studie een salaris.  

Liever voornamelijk leren op school, in de klas en in de praktijkruimtes van Summa, aangevuld met stages bij bedrijven? Kies dan voor een bol-opleiding.Welke mogelijkheden heb je?

Heb je wel interesse in de techniek, maar weet je nog niet precies hoe en wat? Neem contact op met onze loopbaancoaches van Hulp bij Studiekeuze. Zij kunnen je helpen met kiezen.  

Hieronder zie je een overzicht van de Summa-scholen in techniek en technologie waar je een mbo-opleiding kunt volgen. 


In techniek is zoveel te beleven!

In de techniek kun je alle kanten op. In dit overzicht lees je inspirerende verhalen van onze studenten. Studenten die passie hebben voor hun vak, die wedstrijden winnen en die soms een overstap maken naar een andere studie. Maar je leest bijvoorbeeld ook hoe Summa en de Brainportregio samenwerken. Ga lekker lezen!Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag