(Oude) auto’s zijn mijn passie

Voor mij is een auto meer dan een middel om van A naar B te komen. De techniek van een auto vind ik enorm interessant. Ik heb altijd iets met auto's willen doen. Een half jaar volgde ik een Hbo-opleiding voor Technicus Automotive Engineering, maar de wiskunde was te zwaar. Gelukkig kon ik de overstap maken naar Summa Automotive, waar ze deze opleiding op mbo-niveau aanbieden. Ik zit in het eerste jaar. Vier dagen per week krijgen we theorie en we hebben één praktijkdag. Dat is de ideale combinatie voor mij.

Passie oude auto's

Tijdens de praktijkdagen kunnen we stevig sleutelen in de werkplaats van onze school. Verschillende auto's en bruggen staan ter beschikking. Er is ook een magazijn met veel gereedschap. Daar worden we volop voorbereid op onze praktijkstages. Op dit moment werk ik in mijn vrije tijd bij Classic Park in Boxtel; een museum voor oldtimers. In de komende periode mag ik daar ook stage lopen. Tijdens mijn stage ga ik veel verschillende werkzaamheden verrichten: auto's klaarmaken  voor proefritten, onderhoudswerkzaamheden uitvoeren en auto's wassen en verplaatsen in het museum. Oude auto's zijn mijn passie. Hoe auto's vroeger gemaakt werden, vind ik heel boeiend. Dat is nog steeds de basis waarop nieuwe technieken worden gebaseerd.

Uitdaging

De opleiding is heel breed en elke dag leer ik bij. De ene dag gaat het over verschillende materialen en de andere dag over remsystemen of kwaliteitsmanagement in een bedrijf. Die theorie kunnen we vervolgens toepassen in de praktijk. Ik zit in een klas met hardwerkende studenten en er is een goede werksfeer. Samen met twee klasgenoten organiseer ik een wedstrijd waarbij alle klassen van de opleiding Technicus Automotive Engineer in groepjes van drie een waterraket moeten bouwen. Hierbij dienen ze rekening te houdend met de aerodynamica en verschillende andere factoren, zoals druk, stuwkracht, gewichtsverdeling en de verhouding water en lucht. Dat is een leuke uitdaging, want we mogen hieraan zelf onze eigen invulling geven.

Hard werken loont

Auto's zijn mijn leven. Daarom wil ik in de toekomst graag bij een autofabrikant werken om auto's te ontwerpen. Het allerliefst werk ik dan op de tekenkamer. Ondertussen werk ik hard op school, op mijn stageplaats en aan mijn eigen auto. Ik heb namelijk een oude Volkswagen Kever gekocht. Die ga ik opknappen. Hard werken loont. Daarvan ben ik overtuigd.
 
Sven Hacken, student opleiding Technicus Automotive Engineering

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.