Als meisje in de Mechatronica!

Ik ben begonnen aan de opleiding Technicus Mechatronica aan het Summa College Eindhoven. Ik ben gestart met deze opleiding, omdat ik de richting Mechatronica erg interessant vind en er meer over zou willen leren.

Brede opleiding

De technische opleiding is erg interessant, ook voor meisjes. Ik ben zelf erg geïnteresseerd in de techniek en koos er dus voor om deze opleiding te gaan doen. De techniek is heel breed en zelf ben ik ook nog erg jong, daarom heb ik voor een zo breed mogelijke opleiding gekozen. Met de Mechatronica kun je namelijk nog erg veel kanten op, je bent erg universeel opgeleid. En dat is wat steeds meer bedrijven willen.

Baanzekerheid

De techniek blijft altijd bestaan, zonder techniek is er helemaal niets. Kijk maar eens om je heen! Omdat de techniek altijd blijft bestaan ben je erg zeker van een baan. In steeds meer bedrijven zie je de Mechatronica terug. Kijk maar eens bij VDL, Phillips en ASML. Denk hierbij aan het maken van printplaatjes of nou juist het wat grovere werk met een draaibank.

Doorstromen

Met de opleiding Mechatronica kan je ook erg makkelijk door stromen naar een hbo-opleiding. Dat is ook een van de redenen dat ik deze opleiding heb gekozen, want ik zou altijd nog naar een hoger niveau willen doorstromen. Nu ben ik nog jong en heb ik nog een heel leven voor me dus dat soort kansen moet ik dan ook aannemen.

Keuzes maken

Ik heb dus de opleiding Mechatronica gekozen, omdat ik erg geïnteresseerd ben in de techniek en je erg zeker bent van een baan nadat je klaar bent met studeren en je ook erg makkelijk door kan stromen naar een hbo-opleiding. Ze zeggen altijd de keuze is reuze, maar je moet kiezen waar je hart ligt.

Anne van Oirschot volgt de opleiding Technicus Mechatronica.

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.