Boeiende techniek van vrachtwagens

Een baan in de techniek, dat trekt mij. Omdat ik interesse heb in auto's leek het mij een goede keuze om een opleiding te volgen als Autotechnicus bij Summa Automotive. Tijdens een open dag vertelden ze mij dat er meer techniek zit in een vrachtwagens dan in personenauto's. Daarom koos ik de opleiding Bedrijfsautotechnicus.

Eigen werkplaats

Ik zit in het tweede jaar van de opleiding op de Automotive Campus in Helmond. Op deze locatie hebben we een aantal leslokalen en een eigen werkplaats. Daar staan een aantal vrachtwagens waaraan we mogen sleutelen. Dat is handig, want als we iets leren tijdens de theorieles, dan kunnen we meteen kijken hoe iets er in het echt uitziet. Dat is beter dan te leren uit een boek met foto's.

Goede leerschool

Een voorwaarde om met de opleiding te starten, is dat je werk hebt. Via een docent kreeg ik contactgegevens van MAN Eindhoven. Ik heb zelf een snuffelstage geregeld en dat beviel van beide kanten goed. Ik kreeg een contract aangeboden. Vier dagen per week doe ik bij hen praktijkervaring op. Ik leer veel van mijn ervaren collega's. Ze laten mij reparaties doen. Ondertussen ken ik de voertuigen al goed en waarvoor alles dient, zodat ik ze kan herstellen als iets niet werkt.

Graag doen

Het lijkt me leuk om uiteindelijk als werkplaatschef aan de slag te gaan. Als ik dat wil bereiken, moet ik wel verder studeren na deze opleiding en veel ervaring opdoen. Dit werk moet je echt graag doen, want het is geen negen tot vijf baan. Werken in de automotive sector is heel interessant en mooi werk.

Joost van de Wakker, student opleiding Bedrijfsautotechnicus

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.