Doel voor ogen

Op de middelbare school wist ik al dat ik schoonheidsspecialiste wilde worden. Ik las blogs over visagie, pedicure en manicure. Dat zijn onderwerpen die ik heel leuk vind. Het was dus een logische stap om een opleiding voor schoonheidsspecialist te gaan volgen.

Goede keuze

Ondanks dat er een opleiding bij mij in de buurt zit, koos ik voor het Summa College in Eindhoven. Van deze keuze heb ik nog geen moment spijt. Ondertussen zit ik in mijn laatste jaar van de opleiding tot schoonheidsspecialist. Onze school heeft een gezellige uitstraling. Het gebouw is nog vrij nieuw en van alle gemakken voorzien. Ook is het handig dat er een bus voor de deur stopt en als je met de auto bent, kun je gemakkelijk parkeren. We zijn een hechte groep studenten en het is leuk op school. Onze docenten hebben verstand van hun vak. Ik heb heel veel van hen geleerd.

In de praktijk gegooid

Vanaf het begin ben ik in de praktijk gegooid. Ik liep twee jaar lang één dag per week stage bij een medisch pedicure praktijk. In het begin kon ik helemaal niets, maar ik kreeg heel goede begeleiding en daardoor leerde ik veel en snel. Op een gegeven ogenblik mocht ik alles doen. Ik heb het echt getroffen. Ze behandelden mij als een echte collega. Ik leerde hoe ik met klanten moest omgaan, want dat is super belangrijk. Dat leer je het best in de praktijk.

Eigen beautysalon

In het laatste jaar liep ik twee dagen per week stage bij een beautycenter. Ook hier heb ik enorm veel geleerd, zoals het geven van lichaams- en gezichtsbehandelingen. Ik kan daar aan de slag ter vervanging van een collega die met zwangerschapsverlof gaat. Als het goed bevalt, mag ik daar blijven werken. Daarnaast startte ik in augustus mijn eigen beautysalon aan huis. Dat doe ik drie avonden per week en op zaterdag. Het loopt goed en daar ben ik trots op. Mijn droom is om mijn eigen salon fulltime uit te baten, maar eerst wil ik nog wat extra ervaring opdoen bij een ander bedrijf.

Inzet loont

Ik ben afgelopen jaren erg veranderd. Ik ben volwassener geworden. In het begin maakte ik me snel druk over dingen. Nu ben ik veel rustiger. Docenten helpen je waar ze kunnen, zowel tijdens als buiten de lessen. Ze maken een praatje met je en vragen hoe het gaat. Als ze merken dat je moeite doet voor je opleiding, dan doen zij ook moeite voor jou. Ik doe wat ik leuk vind en kan er mijn beroep van maken. Dat is het allerbelangrijkste!

Evita Schippers, student Schoonheidsspecialist

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.