Bol of bbl? Tino ging vol voor bbl

“Ik zit nu in het tweede jaar van de opleiding Allround verspaner. Dat is een bbl-opleiding, en daar heb ik bewust voor gekozen. Ik ga één dag per week naar school en voor de rest van de week werk ik bij VDL GL Precision. Mijn opleiding is off-the-job. Bij mijn werkgever hebben ze machines speciaal voor studenten. Voordat je echt productie gaat draaien word je op die machines ingeleerd. Ook op school krijgen we veel praktijklessen. Dat is fijn, want je leert het vak écht goed door het te doen. 

Ik ben gevraagd om mee te doen aan de Skills Heroes omdat mijn docenten wisten dat ik daar goed zou kunnen presteren. In de finale moesten we in zes uur tijd twee pittige werkstukken maken op de CNC freesmachine. Ik ben tweede geworden, en daar ben ik op school en op het werk uitgebreid mee gefeliciteerd. Bij VDL hebben we met de afdeling gebakjes gegeten.

Een paar maanden voordat ik aan mijn opleiding begon bij het Summa College ben ik naar een Tech-event geweest van VDL GL Precision. Dat is een mooi bedrijf waar ik wel wilde werken. Na dat event heb ik naar VDL gebeld en werd ik uitgenodigd voor een gesprek. Als je een bbl-opleiding gaat doen kan de school helpen bij het vinden van een baan, maar dat hoefde bij mij niet. Dat had ik zelf al geregeld.”

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.