Hbo of mbo? Romy ging tóch naar het mbo

“Ik deed eerst hbo, de pabo. Ik vind lesgeven leuk, maar tijdens mijn studie zat ik hele dagen achter mijn laptop. Helemaal niks voor mij! Ik wil met mijn handen aan de slag en met mensen werken. Een vriendin van mij volgde de opleiding Schoonheidsspecialist bij het Summa College en had thuis een eigen kamer ingericht om te oefenen. Ik ben niet gauw jaloers, maar op dat kamertje wel.

Na een bezoek aan de open dag van het Summa College wist ik meteen: dit moet ik gaan doen. Tijdens de eerste weken op school ontdekte ik dat ik er echt feeling voor had. En als je iets kunt, dan is het sowieso leuk. Dit is de beste keuze die ik ooit heb gemaakt.

Voor de finale van Skills Heroes heb ik veel thuis geoefend op mijn moeder. Ik kreeg ook extra persoonlijke begeleiding via school. Ik dacht goed voorbereid te zijn, maar het ging toch nog mis: mijn model voor het harsen kwam niet door de strenge keuring. Dat was een uur voor aanvang van de finale flink stressen. Uiteindelijk hebben we iemand uit de RAI geplukt en kon ik toch meedoen. De jury gaf me brons en complimenteerde me daar nog mee, dat ik ondanks de druk gewoon ben doorgegaan en het beste eruit heb gehaald. Dat past bij mij en geldt ook voor mbo-opleidingen in het algemeen: doorzetten en doen.”

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.