Patissier droomt van eigen bedrijf

Na zijn opleiding Zelfstandig werkend bakker / patissier wil Frenk Langenhuijsen eerst een paar jaar gaan werken om zoveel mogelijk ervaring op te doen en zo veel mogelijk te leren. Daarna gaat hij, zeker weten, eigen bedrijf beginnen.

Om zijn droom te kunnen vervullen moeten Frenk’s baktechnieken natuurlijk in orde zijn. Maar als je het hem zelf vraagt noemt hij creativiteit, zelfstandigheid en gedrevenheid ook als heel belangrijk in zijn vak.

Dat Frenk die eigenschappen heeft werd bevestigd doordat hij Nederlands kampioen werd in de klasse Patisserie bij de Jeugdvakwedstrijden voor de bakkerij. Het oordeel van de jury over Frenk’s macarons, bonbonière en marsepeinfiguren: alles perfect in orde, geen punten laten liggen.

Frenk is dan ook altijd bezig met zijn vak. “Ik volg een heleboel bakkers op Instagram en probeer vanaf de foto’s te analyseren hoe hun werkstukken in elkaar zitten. Ook op school leren we veel van elkaar. Ik kan gerust aan een klasgenoot vragen hoe hij of zijn een bepaald werkstuk gemaakt heeft. Ik geef er daarna dan mijn eigen draai aan. En natuurlijk leer je ook door oefenen, oefenen, oefenen.”

Op de Facebook pagina van de stichting Jeugdvakwedstrijden kun je een aantal filmpjes bekijken.

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.