En dan, na drie jaar… afstuderen!

Voordat Nienke ’s morgens op de fiets springt om naar school te gaan checkt zij altijd even op haar mobiel wat er die dag op het programma staat op school. Nienke zit in het derde jaar van de opleiding Zelfstandig werkend bakker. Het derde jaar is ook het afstudeerjaar van de opleiding, en dus moet er een portfolio gemaakt worden. “Je wil natuurlijk wel iets anders maken dan de rest”, zegt Nienke, “dus ik check altijd even of ik bakspullen van thuis moet meenemen die ze op school niet hebben.”

Het werken aan je portfolio begint al aan het begin van het schooljaar. Nienke legt uit: “je bedenkt een thema waarin je portfolio gaat opbouwen en daarna ga je producten bedenken die je wil gaan maken. Als dat klaar is ga je oefenen en je gebakjes steeds beter maken.” 

“Ik heb gekozen voor een Flower Powerthema. Ik ga macarons, friandises, en een zanddeegproduct maken voor mijn portfolio. En natuurlijk ga ik een desserttaartje maken, want dat is mijn specialiteit!”, voegt Nienke nog toe. Op school en op stage hebben ze het taartje al geproefd. “Ze vonden hem superlekker!”

Dat is niet zo gek ook, als je hoort wat voor taartje dat is: een hazelnootbodem met een compote van ananas en mango, een passievruchtenvulling en yoghurtmousse. In een donutvorm. 

Dat desserttaartjes Nienke’s specialiteit zijn, bewees ze tijdens de Jeugdvakwedstrijden voor de bakkerij. Ze werd derde en de jury liet in haar rapport speciaal aantekenen dat Nienke’s desserttaartje het lekkerst was van allemaal. 

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.