Symposium Summa Hulphond

In april werd het VeVa Symposium gehouden, in de bioscoopzaal Generaal-Majoor de Ruyter van Steveninck kazerne in Oirschot. Studenten van de eerste lichting VeVa Zorg Verpleegkundige (niveau 4, leerjaar 3) waren verantwoordelijk voor de organisatie hiervan. Studente Ilse van der Kruk schreef er de volgende blog over:  

Wegens onze dubbele opleiding zijn wij continu in twee werelden bezig: de wereld van Defensie en de wereld van een zorginstelling of ziekenhuis. Wij houden ons graag bezig met sportlessen, lesjes leren geven en zo af en toe brengen wij een dag door op de kazerne bij de Geneeskundige Dienst. Daarentegen doen wij ook de verpleegkundige opleiding, waarvoor wij veel stages lopen in een zorginstelling en/of bij ziekenhuizen en bezig zijn met het verzorgen van anderen.

Hulphonden voor veteranen met PTSS
In september hebben wij als klas deelgenomen aan de Push-Up Challenge voor PTSS. Mede hierdoor zijn wij ons gaan verdiepen in PTSS en kwamen we meer te weten over Stichting Hulphond. Deze stichting zet zich namelijk in voor veteranen die PTSS hebben opgelopen. Samen hebben wij het project Summa Hulphond opgestart, met als doel zo veel mogelijk geld in te zamelen om een hulphond voor een veteraan met PTSS te realiseren. Omdat wij alle VeVa-leerlingen enthousiast wilden maken voor dit project en hen ook graag wilden informeren, hebben we een symposium georganiseerd. Bij het organiseren van dit symposium hebben we gebruik gemaakt van Commandovoering. Dit is een thema wat je als onderofficier bij Defensie nodig hebt om leiding te kunnen geven aan een groep.

Inspirerende sprekers
Op woensdag 12 april heeft het symposium plaatsgevonden. Daarbij waren er een aantal sprekers uitgenodigd en zaten er ongeveer 200 enthousiaste VeVa-leerlingen geboeid te luisteren naar alle inspirerende sprekers. Kolonel Doense (Plaatsvervangend Commandant 13 Lichte Brigade) opende het symposium en sprak zijn dank uit voor het project. Vervolgens nam Majoor Kroon, Ridder der Militaire Willems Orde, het over. Hij vertelde over zijn drijfveren om het beroep als militair uit te oefenen en was erg te spreken over het project Summa Hulphond.

Ingrijpend verhaal
Hierna volgde het ingrijpende verhaal van Stephanie Verhoef, ervaringsdeskundige/veteraan met PTSS. Na een pauzemoment, waarin iedereen de gelegenheid had om de opgedane kennis met elkaar te delen, volgden er nog twee sprekers. Sergeant-majoor Damhuis (13 Geneeskundige Dienst) vertelde over de uitzendingen die hij gedraaid heeft en de nazorg die daarbij kwam kijken, waarna het symposium werd afgesloten met een enthousiaste en gedreven fondsenwerver, Pieter Blickman, van de Stichting Hulphond. Het was een indrukwekkende ochtend.

Maar we zijn er nog niet! Het project Summa Hulphond blijft doorlopen en over drie maanden doen wij met een paar leerlingen mee aan de Nijmeegse 4-daagse. We blijven Summa Hulphond promoten en laten ons graag sponsoren! Wie zien we bij de finish?

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.