Zuinige auto bouwen voor Londen

In Londen zoveel mogelijk kilometer afleggen op één liter brandstof: dat is dé uitdaging voor negen studenten van Summa Automotive. Zij doen mee aan de internationale wedstrijd Shell Eco Marathon. De studenten bouwen op school een zo’n zuinig mogelijke auto en zijn hier al maanden mee bezig. Niet alleen onder schooltijd maar ook tot in de late uurtjes. Vorig jaar werden ze derde met een resultaat van ruim 185 kilometer. Dit jaar willen ze 400 kilometer bereiken. Volg de avonturen van de studenten op hun Facebookpagina.

In totaal zijn er 170 teams uit 27 verschillende landen. De wedstrijd is van 25-28 mei.

In de media:

Eindhovens Dagblad:
Shell Eco Team Summa Automotive: 'Zonder ambities kom je nergens'

Omroep Brabant:
Leerlingen testen auto op ethanol: alleen de motor moet even wennen

Shell eco marathon 2017 2
Shell Eco marathon 2017 1

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.