Student maakt Augmented Reality-app

Bart Koevoets heeft tijdens zijn stage een Augmented Reality (AR)-app ontwikkeld. Dit is een technologie die de realiteit en de virtuele wereld met elkaar verbindt. Bart had nog niet eerder met AR gewerkt maar wist de opdracht met succes af te ronden. Iets waar zijn docenten erg van onder de indruk zijn.

Tijdens de opleiding Applicatie- en mediaontwikkelaar heeft hij basiskennis omtrent programmeertechnieken en ontwikkelmethodieken geleerd maar AR is daar geen onderdeel van. Hij heeft het dus vooral zichzelf aangeleerd. Bart kreeg daarin advies en ondersteuning vanuit school.

De app ondersteunt werknemers in de fabriek van Huijbregts Groep B.V. met het stapelen van pallets. Het zal waarschijnlijk niet daadwerkelijk gebruikt worden omdat de juiste hardware ontbreekt, maar Bart is een leerzame ervaring rijker.

Zien wat Augmented Reality is en kan? Bekijk onderstaand filmpje:

Summa ICT screenshot augmented reality app 2

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.